Egyéb elismeréseink

"Elismerés a Kiválóságért" bronz fokozat

HVG - Felsőoktatási rangsor 2012 - Abszolút Rangsor 2. helyezés

A PTE ÁOK az élen – tizenhárom helyet javított egy év alatt a pécsi orvoskar.

A pécsi orvoskar összesítettben a második a Felvi 2012-es, kari rangsorában, ezzel az első helyen áll az ország orvosi képzőhelyei között.

A dobogósok az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara és a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara – az oktatók és a hallgatók kiválósága alapján ezek az egyetemi karok vezetik a Felvi 2012-es, összesített felsőoktatási rangsorát. A pécsi orvoskar egy év alatt tizenhárom helyet javított, ezzel lekörözte a Semmelweis Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem orvosi karát is.

Az összesített kari rangsort minden évben az oktatók és a hallgatók teljesítménye alapján állítják össze. Az idei adatok szerint a oktatói kiválóság alapján a pécsi orvoskar, a BME Természettudományi Kara és a Nyugat-magyarországi Egyetem mezőgazdasági kara végeztek sorrendben dobogós helyen.

A teljes cikk az alábbi linkre kattintva olvasható.

OFIK HVG Top Diploma 2008 Abszolút Rangsor 1. helyezés

A HVG magazin különszámaként jelent meg 2007. novemberében az a kiadvány, mely az OFIK (Országos Felvételi Információs Központ) kutatásának/felméréseinek hivatalos eredményeit tartalmazza. A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara a felmérérések összesített listájában az Abszolút Rangsor 1. helyezését érte el 166 intézményt utasítva maga mögé.

Ez a figyelemre méltó eredmény a hallgatók és az oktatók szerint megállapított értékek következménye, melyben megmutatkozik az intézmény kiváló szakmai felkészültsége, magas képzési színvonala, illetve az intézményi szolgáltatásokkal való elégedettség.

Ezeken kívül hatással volt még az eredményre a hallgatók erősen pozitív véleménye az intézmény munkaerőpiaccal való kapcsolatáról, diplomájuk értékéről és elhelyezkedési esélyeikről, mely egybecseng az oktatók vélekedésével is.

A dobogó legfelső fokának megfelelő helyezés azoknak az évek óta tartó törekvéseknek köszönhető, melyek tudatosan megtervezett stratégiák szerint zajlottak és melyekbe hatalmas befektetett tudás, energia összpontosult, hogy napjainkra kiváló eredmény formájában öltsön testet.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!