Nyitólap Képzéseink

Egészségügyi mérnök MSc

A jövő egészségügyi mérnökeit képezik szeptembertől a PTE-n

Testre szabott, mesterséges intelligenciával „tanított” művégtagok, 3D-s képalkotás és tervezés a gyógyászatban, élő szövetek nyomtatása - a jövő elevenedik meg a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar és a PTE Általános Orvostudományi Kar együttműködésében 2021 szeptemberétől induló egészségügyi mérnök (Biomedical Engineering Msc) mesterprogramjában.

A mérnöki és az orvostudományok napjainkra a társadalmi növekedés legfőbb motorjai lettek. Ezért döntött úgy a Pécsi Tudományegyetem, hogy jövőbe mutató együttműködéssel elindítja a karokon átívelő, projekt alapú mesterprogramot.

A műszaki informatika és az orvostudomány határmezsgyéjét jelentő területen futó program olyan szakemberek képzésére fókuszál, akik az interdiszciplináris orvosmérnöki határterületen képesek különböző műszaki problémák megoldására és klinikai gyakorlatba való ültetésére. Legyen szó például új eszköz fejlesztéséről, egy új szoftver klinikai mindennapokba való bevezetéséről, vagy éppen új betegellátási módszerek kidolgozásáról, melyek eredményeként javul az emberek életminősége.

A leendő hallgatók a legfejlettebb technológiákhoz férhetnek hozzá, miközben különböző területeken - neuro-rehabilitáció és ember-gép kapcsolat, orvosi képalkotó eljárások, 3D-bioprinting és szövetnyomtatás - kamatoztathatják tudásukat. Részt vehetnek különböző, orvosegészségügyi oktatásban használatos szimulátor fejlesztésében, akik pedig klinikai problémákra fókuszálnának, azok műtéti eljárásokhoz készült különleges eszközök, implantátumok tervezésénél találhatják meg számításaikat.

A rendhagyó programba orvosegészségügyi vagy műszaki alapdiplomával lehet jelentkezni. A képzés erőteljesen alapoz a leendő hallgatók korábbi természettudományos ismereteire, így a műszaki, az informatikai, az orvos- és egészségtudomány, és a természettudomány alapképzési szakjai, valamint az általános orvos, a fogorvos és a gyógyszerész osztatlan szakokon végzettek jelentkezésére számítanak.

További információk:

cbei.pte.hu/biomedical-engineering-msc

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!