5. Belgyógyászati DDK-workshop

2021. március 24.

2021. március 13-án és 14-én ötödik alkalommal rendezték meg a Belgyógyászati DDK-workshopot karunk Szimulációs Oktatási központjában, a MediSkills Laborban. Az ezúttal kétnapos, nagy létszámra tervezett esemény célja az volt, hogy minél több hallgatónak nyújtson lehetőséget az online oktatás miatt a gyakorlatban elmaradt, belgyógyászati fizikális vizsgálat pótlására, elsajátítására.

A kezdeményezés mindhárom programon meghirdetésre került, 62 harmadéves hallgató vett rajta részt, 39-en magyarok és 24-en külföldiek.

Szombaton és vasárnap, reggel 8 órától délután 5 óráig, 3 órás turnusokban, 3 teremben, 3 nyelven, kis csoportokban zajlott a tanulás, tanítás.

Az időközben súlyosbodó járványhelyzet miatti fokozott terhelés és a kirendelések ellenére a hétvégi workshop oktató munkáját 7 klinikus oktató és 14 negyed-, ötöd- és hatodéves demonstrátor végezte magyar, angol és német nyelven.

A szervezők kiemelt figyelmet fordítottak a járványügyi szabályok messzemenő betartására is.

A visszajelzések mindhárom program hallgatói részéről rendkívül pozitívak voltak, a jelen körülmények között hiánypótlónak és maximálisan hatékonynak tartották a workshop nyújtotta tanulási lehetőséget. Sokan kiemelték a kiscsoportos tanulás és a kortárs oktatás előnyeit, a demonstrátorok magas felkészültségét és segítőkészségét, a klinikusok áldozatkész, irányító munkáját.  Jelezték, hogy nagy igény mutatkozik további, hasonló workshopok megrendezésére.    

Az 5. Belgyógyászati DDK-worshop szervezői: a német és az angol évfolyamon Patrick Nimmler, a magyar évfolyamon Kerbeche Aida negyedéves demonstrátor hallgatók, dr. Sebők Judit, dr. Molnár Gergő (II. Belgyógyászati Klinika és Nephrológiai, Diabetológiai Centrum), dr. Koppán Ágnes (Egészségügyi Nyelvi és Kommunikációs Intézet).

Közreműködő oktatók:

Dr. Bolba Nóra, dr. Cseh Judit, dr. Kun Szilárd, dr. Márkus Bence (II. Belgyógyászati Klinika és Nephrológiai, Diabetológiai Centrum), dr. Sándor Barbara, dr. Tótsimon Kinga (I. Belgyógyászati Klinika), dr. Buda Ágnes (Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika).

Oktató demonstrátorok:

Kovács Enikő (5. évf.), Kósa Dániel (5. évf.), Kintli Orsolya (5. évf.), Fekete Krisztina (5. évf.), Patrick Nimmler (4. évf.), Koppán Miklós (4. évf.), Felber Marika (5. évf.), Lisa Weisshaar (4. évf.), Kerbeche Aida (4. évf.), Tóth Péter Olivér (4. évf.), Samar Sumrain (6. évf.), Laith Alfalahat (6. évf.), Vincent Thomsen (4. évf.), Jonathan Natalis (4. évf.)

Szeretnénk a páratlan összefogást és a kiváló munkát megköszönni minden szervezőnek, oktatónak, demonstrátornak, résztvevőnek és a MediSkillsLab segítő munkatársainak. Köszönjük továbbá dr. Tamás Andreának, a Demonstrátori Diákkör elnökének, valamint dr. Czopf László dékánhelyettesnek a támogató hozzájárulását a workshop megszervezéséhez.

 

Kerbeche Aida

Patrick Nimmler

 

szervező demonstrátor hallgatók

 

Galéria:

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!