Nyitólap Munkatársaknak Rendezvények, események

Szerzők Ünnepe

A 2011-ben először megrendezett – 2012. évtől az Orvosnapok programjába illeszkedő – Szerzők Ünnepe alkalmat teremt arra, hogy évről-évre tisztelettel adózzunk azok előtt, akik nemzetközi szintű tudományos tevékenységükkel és publikációikkal hírnevet, elismerést szereznek karunknak és egyetemünknek. A Szerzők Ünnepét 2011 októberében Dr. Koller Ákos, az ÁOK tudományos dékánhelyettese indította útjára.

Míg 2011-ben az ÁOK Tudományos Adatbázisából (TAB), 2012-től a Magyar Tudományos Művek Tárából (MTMT) lekérdezett adatok alapján készül el a rangsor.

Az elmúlt évek fő törekvései között még az is szerepelt, hogy felhívjuk kutatóink figyelmét tudományos tevékenységeik dokumentálásának fontosságára. Az MTMT adatbázis létrehozásával és az 5/2011. számú a Pécsi Tudományegyetemen folytatott tudományos publikációs tevékenységgel kapcsolatos adatbázis kialakításáról és alkalmazásáról szóló rektori utasítás közreadásával immár naprakész, hiteles forrás áll rendelkezésre az ÁOK tudományos tevékenységének bemutatásához.

A Szerzők Ünnepén átadott oklevelek odaítélésekor a kutató tudományos tevékenysége a legfontosabb szempont, de nem elhanyagolható életkora, neme, munkahelye sem.

Az intézetek és klinikák rangsorolása az összesített adatok alapján történik.

A kutatók visszajelzései fontosak, mert azok alapján tökéletesedik a rangsor kialakítása során alkalmazott módszer.

Remélhetőleg a jövőben a Szerzők Ünnepe egyre nagyobb érdeklődést vált ki és mindinkább népszerűbbé válik!

Szerzők Ünnepe 2013-ban díjazottak
Kategóriák tentative listája a 2011. évi Szerzők Ünnepére
2012. évi Szerzők Ünnepe, Díjazottak névsora

Munkatársaknak
Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!