Sport

Testnevelés- és Mozgásközpont

A PTE ÁOK Testnevelés- és Mozgásközpont két alapvető feladata a tanrendi testnevelés és a sportszolgáltatás biztosítása az Általános Orvostudományi Kar hallgatóinak, illetve sportprogramok szervezése a dolgozóknak és családtagjainak.


Pécsi Egyetemi Atlétikai Club

A PEAC egyesülete különböző szakosztályokban nyújt sportolási lehetőséget: aerobik, asztalitenisz, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, vívás, íjászat, kick-boksz, szabadidősport.


PTE PEAC Mighty Bulls

A Pécsi Tudományegyetem hivatalos vízilabda szakosztálya szeretettel vár minden sportolnivágyó fiatalt, mind női, mind férfi csapatába. Utóbbi szép eredménnyekkel teljesít az OBII-es bajnokságban is.


Medikus Sportkör & Medikus Kupa

Legfontosabb versenyünk a Medikus Kupa, ahol női-férfi kézilabda, kosárlabda, röplabda, vízilabda és férfi kispályás labdarúgás sportágakban küzdenek meg hallgatóink a társegyetemek sportolóival.


POTE Cheerleaders

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karának hivatalos cheerleader csapata, amely többek között a Medikus Kupa hivatalos szurkolói csapata.


POTE Beerpong

A Beerpong alapvetően egy közösség építő, ügyességi játék, ami mint a neve is mutatja, nyomokban sört tartalmaz, ebből kifolyólag a végén hatalmas hangulatú döntőkre számíthattok. A bajnokság 3 fordulóból áll és az összesített dobogósok különleges nyereményekben részesülnek.

Kapcsolattartó: Fodor Adél

POTE E-sport

Egyetemünkön az online sportolók is kiélhetik a játékok iránti szenvedélyüket. Különböző játékok bajnokságain vehettek részt, mint például a FIFA, a LOL vagy az Apex.

PTE Táncoló Egyetem

Egyedülálló kezdeményezés a hazai felsőoktatásban, mely 2000 óta töretlen népszerűségnek örvend. Kiváló találkozási lehetőség könnyed, vidám légkörben a különböző karok hallgatóinak és dolgozóinak. Testmozgás és szórakozás egyben, de kreditért és testnevelés kurzusként is teljesíthetők az órák.


Rókaűzők

Évről évre megrendezik ezt az egyetemi futóversenyt. A két napos sporteseményre olyan csapatokat küld minden egyetem, melyben 4 lány és 8 fiú van. Ők futnak át Kaposvárról Pécsre váltóban, mindenkinek a felkészültségéhez mért szakaszt kiválasztva. Annak ellenére, hogy ez egy verseny, rendkívül jó a hangulat.