Prevenció

Pécsi Orvostanhallgatók Egyesülete

A Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete (HuMSIRC) a magyar medikusok érdekében alapított társadalmi szervezet. Az egyesület tevékenységének két fő része van: nemzetközi csereprogramok szervezése és prevenciós tevékenység végzése Baranya és a Dél-Dunántúli régió területén.

Teddy Maci Kórház

Óvodás és kisiskolás gyermekekkel megismertetik a gyógyítást úgy, hogy a gyerekek, mint „teddy doktorok” viselkednek, míg a „beteget” egy kedvenc játékuk képviseli. Célja, hogy ha nem is lehet a gyermekek félelmét teljesen elvenni a gyógyító munkától, a fehér köpenytől, a játékkal valamennyire csökkentsük azt.

Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete

Az MFHE Pécs informálja a fogorvostanhallgatókat prevenciós előadási lehetőségekről, nemzetközi csereprogramokról, a Fogorvos Szaknapokról és minden másról, ami a diákéletet érinti.

YourLife

A PTE ÁOK egészségprogramja. Céljuk, hogy segítsenek a hallgatóknak és munkatársaknak még jobban érezni magukat – nemcsak az Orvoskaron, hanem általában a mindennapokban is. Azon dolgoznak, hogy a tanulási körülmények támogassák a tanulók egészséges életmódját, kiegyensúlyozottságát, testi és lelki egészségét.