Kultúra

Zsolnay Negyed

A 2014-ben hungarikummá nyilvánított Kulturális Negyed napközben ingyenesen bejárható területe mellett számos állandó és időszakos kiállítással és programlehetőséggel várja látogatóit. Területére különleges, minőségi kézműves termékeket kínáló boltosok is költöztek.

Tinnitus Choir

A pécsi orvoskaron 2011-ben norvég hallgatók által alapított vegyeskórus. Fellépéseikkel színesebbé teszik a Kar eseményeit, ezzel is hozzátéve Egyetemünk kulturális sokszínűségéhez.

Színházak

Pécsen számos intézmény működik, ahol színházi előadásokat tekinthetünk meg. A leghíresebb és legnagyobb presztízzsel rendelkező Pécsi Nemzeti Színház, a gyermekes családoknak tökéletes Bóbita, de a tömeget kevésbé kedvelők is megtalálhatják kedvencüket a Pécsi Harmadik Színház vagy a Janus Egyetemi Színház kínálatában.

Mozik

Lehetünk akár a legújabb kasszasiker akciófilmek, dokumentumfilmek, művészfilmek vagy nagy klasszikusok kedvelői, a pécsi mozik egyikében biztos megtaláljuk a számunkra megfelelő vetítést. Kertvárosban a legnagyobb intézmény, a Cinema City várja vendégeit. Az egyetem közelében az Uránia Mozi, illetve a város szívében a kicsi, de meghitt hangulatú Apolló Mozi.