Rektori Ösztöndíj

Elérhető: A tanév elején
Jelenleg: Elérhető
Releváns: Elsőéves hallgatók
Elbírálás alapja: Felvételi pontszám
Pályázás menete: Egyszerű

 

Pályázati kiírás

 

  • Ki pályázhat az ösztöndíjra?

Aki a Pécsi Tudományegyetem valamely képzését 1. helyen jelölte be, a 2020. évi általános vagy pótfelvételi eljárás során, s felvételt nyert a PTE által meghirdetett olyan nappali tagozatos alap, vagy osztatlan képzésre, melyen korábban a Pécsi Tudományegyetemen nem folytatott tanulmányokat és ezen a képzésen a beiratkozás feltételeinek eleget tett.

  • Hány hallgató részesülhet az ösztöndíjban?

400 fő, 200 önköltséges és 200 államilag támogatott hallgató számára lesz elérhető a tanulmányokat segítő juttatás.

  • Mi alapján választják ki az ösztöndíjasokat?

Az érvényes pályázatok rangsorolása a pályázók által a felvételi eljárás során elért összpontszám alapján, finanszírozási formánként külön történik. Az ösztöndíj szétosztása a pályázók között Karonként a pályázók arányában, a felvételi összpontszám alapján történik.

  • Mikor kapják meg az ösztöndíjat a nyertesek?

Az ösztöndíj első, 50.000 forintos részletének kifizetése a beiratkozást követően, legkésőbb 2020. október 31-ig kerül sor. A második 50.000 forintos részlet kifizetése a 2020/2021-es tanév II. féléve bejelentkezési időszakát követően, legkésőbb 2021. március 31-ig történik meg. 

  • Hogyan lehet pályázni az ösztöndíjra? 

A sikeres felvételit követően a pályázatot kizárólag a Neptun tanulmányi rendszeren keresztül  lehet majd benyújtani, a beiratkozási lap kitöltése után, az Ügyintézés>Kérvények menüpontban. A pályázathoz csatolni kell az Oktatási Hivatal által elektronikusan kiküldött besorolási döntés minden oldalát.