Fókuszban a minőségfejlesztés - szakmai konferencia

2018. április 6.

2018. június 6. – Budapest

A Tempus Közalapítvány szervezésében, a Campus Mundi program támogatásával megvalósuló szakmai konferencia középpontjában a magyar felsőoktatásban zajló nemzetköziesítési folyamatok eredményei, a hatékony stratégiák és a működőképes gyakorlatok mellett a kihívások, nehézségek és a megoldási lehetőségek állnak.

A program során különböző megközelítésekben vizsgáljuk a nemzetköziesítésre ható tényezőket és a felsőoktatási intézmények helyzetét, fejlődését ezen a területen. A résztvevők megismerkedhetnek a legfrissebb vonatkozó kutatási eredményekkel, a témában elismert nemzetközi szakértők beszélnek arról, hogyan látják a magyarországi felsőoktatási intézmények nemzetköziesítési gyakorlatát európai és világviszonylatban. A rendezvény az intézményi folyamatok mélyebb megértésére, az oktatók szerepére, lehetőségeire fókuszál meghatározott területek megvitatásával.

Mindemellett alkalom nyílik a közös gondolkodásra és a tapasztalatcserére szakmai műhelyek keretében az alábbi témakörökben: 

  • Hogyan járul hozzá az oktatói mobilitás az intézmény nemzetköziesítéséhez? Milyen szerepet játszanak maguk az oktatók a mobilitás előmozdításában?
  • Miként hat a bejövő mobilitás az intézmények fejlesztésére? Mely folyamatok, intézkedések támogatják a nemzetköziesedést itthon?
  • Hogyan integrálhatók a külföldi hallgatók az egyetemi tanulóközösségbe és milyen előnyökkel jár ez az intézmény számára?

A rendezvényre felsőoktatási intézmények vezetőit, oktatóit, nemzetközi együttműködésekben érintett munkatársait, felsőoktatási szakmai szervezetek képviselőit, valamint a felsőoktatásért felelős döntéshozókat várjuk. 

ELŐREGISZTRÁCIÓ

www.tka.hu >> Rendezvények

ABSZTRAKT FELHÍVÁS

A felsőoktatás-kutatás, valamint -fejlesztés valamennyi területének képviselőit szeretettel meghívjuk szekcióelőadások (15-20 percnyi hosszú) megtartására

  • az adott témakörben végzett kutatás vagy
  • intézményi jó gyakorlat bemutatásával.

Ehhez absztrakt benyújtását kérjük a kiemelt témakörökhöz kapcsolódóan.

  1. Az oktatók szerepe a felsőoktatási mobilitásban
  2. A befelé irányuló fokozatszerzési mobilitás hatásai a felsőoktatási intézményekre
  3. A külföldi hallgatók integrációja. Nemzetköziesítés itthon

 

Az absztrakt terjedelme maximum 2000 karakter lehet.

Az absztrakt felhívás teljes szövege itt letölthető.

A benyújtás határideje: 2018. április 30.

Az absztrakt az alábbi linken keresztül nyújtható be: http://limesurvey.tpf.hu/index.php/514569