PTE Nemzetközi Tavasz "Maradj otthon!" - online programsorozat

2020. április 9.

A Pécsi Tudományegyetem idén negyedik alkalommal megrendezendő Nemzetközi Tavasz programsorozat célja a PTE-n tanuló magyar és külföldi fiatalok közötti párbeszéd megteremtése, a különböző kultúrák megismertetése nemcsak az egyetemi polgárok, hanem a város lakosságának megszólításával.

A jelenlegi járványhelyzetre tekintettel a programok nagy része ősszel kerül megrendezésre. A szervezők azonban addig sem szeretnék magukra hagyni az InternationalSpring facebook oldalának követőit. A cél erősíteni a kultúra iránt érdeklődőkben az összetartozást, a törődést, színesíteni a kötelezően otthon töltendő időszakot olyan programokkal, kihívásokkal, melyek a közösségformálás mellett segítik elfogadtatni, megszerettetni a Pécsi Tudományegyetemen tanuló külföldieket is, posztjaikon, kultúrájukon keresztül.

Az International Spring stay home edition online változatában napról napra más-más témájú kulturális programokkal találkozhatnak az érdeklődők

Hétfőnként a „Sing it UP” kihívásban egy-egy PTE-hallgató saját országának egyik népdalát teszik közzé feliratozva annak érdekében, hogy minél többen megtanulhassák és a vállalkozó szellemű dalos pacsirták töltsék is fel az oldalra saját verziójukat. A legtöbb like-ot begyűjtő  ajándékcsomagot nyer.

Keddenként érkezik a HomeArtOffice mozgalom, ahol híres festményeket, fotókat, filmrészleteket reprodukálnak humorral, kreativitással otthoni körülmények között. A mosolyra fakasztó új képek mellett érdekes információkat is megosztanak majd az eredeti alkotásokról. Az első ilyen már meg is jelent.

Szerdánként a gasztronómia világába kalauzolják az oldal követőit. Recepteket, videókat osztanak meg a PTE „50 Deli” nemzetközi szakácskönyvéből, illetve lesz online borkóstoló, desszertverseny is.

Csütörtökön és pénteken hetente változó tematikájú programokkal készülnek. Lesz tánctanítás a Táncoló Egyetem közreműködésével, élő dj-set, és DIY ötletek is a Botanikus kerttől. Emellett április végéig folytatódik az oldalon Wei Xiang festményeinek online jótékonysági aukciója is.

Érdemes követni az InternationalSpring facebook oldalát, így lehet színesíteni együtt az otthon töltött időt!

Forrás:

PTE

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!