Új játszótér a Gyermekgyógyászati Klinika udvarán

2020. április 29.

A Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány több mint 20 évvel ezelőtt, 1995-ben kezdte meg munkáját a Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján a gyermekkardiológiai ellátás fejlesztésével. A dél-dunántúli régióban 2004 óta kizárólag ők végzik a koraszülöttek és beteg újszülöttek mentését, 2016-ban útjára indították Babamentő programsorozatukat, 2017-ben pedig a Koraszülött Mentor Programot.

A statisztikák alapján évente 85 ezer újszülött jön a világra hazánkban, 8,5 százalékuk koraszülött. Az ő mentésük és szállításuk kiemelt feladat, az alapítvány orvosokból, nővérekből, gépkocsivezetőkből álló szakembergárdája eddig 9511 babát mentett meg.

Dr. Nagy Éva, az alapítvány munkatársa elmondta, hogy mentorprogramjukkal segítséget nyújtanak a koraszülöttek szüleinek a gyermekük fejlesztését szolgáló orvosi és korai fejlesztő szolgáltatások hatékonyabb elérésében. Egy három éve megkezdett pályázat által pedig - megközelítőleg 600 millió forint európai uniós támogatásból - többek között fejlesztő játékokat vásárolhatnak. Beltéri játékokat már számos intézménybe vettek, ám úgy gondolták, hogy kültéri játékokra is szükség lenne. Az alapítvány célja, hogy mind a kezelt beteg gyerekek, mind a vizsgálatra érkező gyerekek biztonságos körülmények között tudjanak játszani, amíg az intézményben tartózkodnak.

A Gyermekgyógyászati Klinika udvarán megvalósuló játszótér biztonságos kialakítását az alapítványnak saját forrásból kell finanszíroznia. Ez 16 köbméter föld elszállítását, és 40 méter, 120 centiméter magas biztonsági kerítés megépítését jelenti. A földmunka elvégzésére már jelentkezett egy vállalkozó, így az valószínűleg megoldódik. A kerítés építésére egy bruttó 1 millió forintos árajánlatot kaptak, ezt szeretnék a pécsiek segítségével összegyűjteni, vagy olyan vállalkozót találni, aki a segítségükre lenne a kivitelezésben.

Forrás:

Dunántúli Napló

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!