Korszerű lélegeztetőgépet kapott ajándékba a sürgősségi osztály

2020. július 1.

A pécsi székhelyű Kontakt Elektro Kft. modern lélegeztetőgépet adományozott a PTE Klinikai Központja Sürgősségi Betegellátó Osztályának, amit július elsején vett át a Pécsi Tudományegyetem vezetése. A pécsi sürgősségin évente több mint ötvenezer beteget kezelnek, az itt működő lélegeztetőgépek napi szinten mentenek életeket.

A Kontakt Elektro Kft. egy 38 éves családi vállalkozás, ami elsődlegesen ipari létesítmények és berendezések villamos-automatizálásával foglalkozik. Hirth Ferenc, a cég ügyvezető igazgatója fontosnak tartotta, hogy a lehetőségeikhez mérten, a koronavírus járvány elleni küzdelemben segítsék az egészségügyi ellátást, ezért a COVID-19 kezelésének egyik legfontosabb eszközével ajándékozták meg a PTE Klinikai Központjának Sürgősségi Betegellátó Osztályát.

A mintegy 3,5 millió forintot érő lélegeztetőgépet egy ezen a piacon ismert német cég gyártotta. Az Oxylog 3000 Plus típusú gép magas tudásszinttel, széleskörű lélegeztetési tulajdonságokkal rendelkezik, az invazív és non-invazív lélegeztetést is biztosítani tudja. Alkalmas sürgősségi osztályokon, mentőautókban való használatra, vagy akár a helikoptereken is biztosítani tudja a biztonságos betegellátást.

Dr. Miseta Attila, a PTE rektora, dr. Betlehem József, a PTE rektorhelyettese és dr. Endrei Dóra, a PTE KK elnökhelyettese az ünnepélyes átadás keretében köszönte meg a cég nagylelkű felajánlását és segítőkészségét.

Forrás:

PTE

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!