A rendhagyó Megyenapon díjazták a Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportját és a Klinikai Központ COVID-csapatát

2020. augusztus 29.

A Megyenapot 1996 óta október 10-én ünneplik arra emlékezve, hogy I. Lipót 1694. október 10-én Baranya vármegyének adományozott új címerpecsétet. Az idei évben rendhagyó módon nyár végén tartották meg az ünnepséget a pandémia jelenléte miatt.

Őri László, a megyei közgyűlés elnöke az ünnepségen elmondta, hogy példaértékű együttműködést mutat az egészségügyi ellátórendszer, a katasztrófavédelem, a rend- és közbiztonsági szervek, valamint az oktatási és szociális ellátóintézmények. Az ezeken a területeken dolgozók helytállása kiemelkedő közszolgálat, amiért köszönetet mondanak mindenkinek, aki a munkáját a vészhelyzetben is lelkiismeretesen látja el.

A Megyenapi Közgyűlésen Pro Comitatu Baranya Díjat adtak át a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontja Virológiai Kutatócsoportjának. A pécsi kutatócsoport kísérletei, elemzései, szakmailag megalapozott következtetései hozzájárultak a hazai COVID-járvány első hullámának sikeres kivédéséhez, és a további hatékony prevencióhoz szükséges vakcina kifejlesztéséhez.

Az Egészséges Baranyáért Díjat a PTE Klinikai Központjának COVID-csapata kapta, a szakmai együttműködés, a közösségi összefogás, és a személyi helytállás nagyszerű példájának megvalósításáért. A pandémia elleni védekezés során hatékonyan és gyorsan reagáltak a klinikai egységek a vészhelyzetre, sikeresen koordinálták a szakmai követelményeknek megfelelő intézkedéseket, és elismerést érdemlően vállalták az egyéni kockázatokat is.

Forrás:

pecsiujsag.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!