Hatalmas fejlődés a Klinikai Központ eszközparkjában

2020. szeptember 18.

Az elmúlt hetekben mintegy 150 millió forint értékben összesen 227 modern, hidraulikus kórházi betegágy érkezett a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjába, amiken 16 betegellátó egység osztozhatott.

A betegek komfortját jelentősen javító ágyakat az EFOP-2.2.0-16-2016-00003 azonosító számú projekt keretében szerezte be a Klinikai Központ, melynek révén közel 460 millió forint vissza nem térítendő támogatásból fejleszthetett az intézmény. A projekt 2017-es indulása óta – a 227 hidraulikus kórházi ágyon felül – 130 elektronikusan mozgatható multifunkcionális ápolási ágyat, 10 elektronikus kórtermi ágyat, 44 intenzív betegellátásra felkészített multifunkcionális betegágyat, 4 traumatológiai ágyat, 34 újszülött betegágyat, 30 speciális, elektromosan állítható, felfekvést megelőző matracot, 126 felfekvést megelőző szivacsmatracot, 400 hagyományos szivacsmatracot, 21 fekvő tolókocsit, 88 gurulós infúziós állványt és 50 ülő tolókocsit szerzett be a PTE Klinikai Központja.

Sebestyén Andor, a Klinikai Központ elnöke az eszközpark modernizációja kapcsán elmondta:

„A korszerű ápolási eszközök beszerzésével jelentősen javult a betegellátás minősége, növeli a betegek komfortérzetét, és várhatóan kevesebb lesz az ápolási szövődmény is. Hatékonyabbá válik a betegek mobilizációja, ezáltal gyorsabb lesz a gyógyulás. Az új eszközök jelentősen könnyítik az ápolást végző szakdolgozók munkáját, és a biztonságos és szakszerű betegmozgatás növeli a betegbiztonságot is”.

Forrás:

PTE

Fotó:

Aknai Péter/UnivPécs