„Maszkban is menő vagy!” - a PTE Táncegyüttesének fotósorozata

2020. október 31.

A PTE Táncegyüttes látványos fotósorozatot készített, hogy bemutassa a helyes maszkviselést, a járványügyi szabályok betartását, továbbá az immunrendszer erősítésének lehetőségeit. Mindezt teszik meghökkentő, ámulatba ejtő táncos mozdulatokkal, akrobatikus elemekkel. A képek között találunk lebegve relaxáló, nyakban állva kezet fertőtlenítő, vagy épp gyümölcsökkel zsonglőrködő táncost is.

A cél a figyelem felkeltése a maszkviselésre zárt terekben, buszmegállókban, valamint a távolságtartásra, a higiénés szabályokra és a megelőzés olyan lehetőségeire is, mint az egészséges táplálkozás, a szabadban végzett testedzés, pihenés.

A táncosok a fotózás során is jó példát mutattak a szabályok és ajánlások betartása terén, bármerre is jártak az egyetem campusain és azok környékén, a képeken közvetlen kontaktusban pedig kizárólag olyan személyek szerepelnek, akik egy háztartásban élnek.

A hazánkban egyedülálló kampány védnöke dr. Bódis József professzor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára, aki a PTE korábbi rektoraként 2011-ben részese volt a PTE Táncegyüttes létrejöttének.

Forrás:

PTE

Fotók:

Portrait Maffia

A kampány néhány fotója letölthető innen:

„Maszkban is menő vagy!”

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!