Ez a PTE ÁOK új honlapja.  |  Vissza a régi honlapra

Pro Cura Ingenii kitüntetésben részesül dr. Tamás Andrea és dr. Tóth Arnold

2020. december 18.

Pro Cura Ingenii kitüntetésben részesül dr. Tamás Andrea és dr. Tóth Arnold

Pro Cura Ingenii’ elnevezéssel a Pécsi Tudományegyetem Szenátusa kitüntetést alapított, amit – a Tehetségtanács javaslata alapján – karonként két, a tehetséggondozásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó oktató kaphat meg minden évben.

„Minden hallgatóban rejlik szakmai tehetség, de a kiemelt tehetségek eredményei mögött mindig szakmai alapokról induló, szoros mester-tanítvány kapcsolat áll. Ez extra szakmai kihívást jelent az oktató számára, és a hallgató e reláció révén elért eredményei is kiemelkedő, közös örömöt jelentenek. Ne feledjük: a ma mesterei egykor tanítványok voltak, a ma tanítványai pedig a jövő mesterei, akikre leendő oktatókként, kutatókként számít is az egyetem.

A Pécsi Tudományegyetem országos összehasonlításban is kiemelkedő figyelmet fordít a tehetséggondozásra. Az elmúlt évtizedben több összegyetemi és kari program indult ezen a területen, melyekben sok kollégánk - mind a fiatalabbak, mind a tapasztaltabbak - eredményesen vesznek részt. A sikeres tehetséggondozás különleges hozzáállást, attitűdöt feltételez az oktató részéről, ami elismerést kíván. Egyeztetések alapján döntöttünk a karonkénti díjazás mellett, amit az is indokol, hogy a karok közötti tudományos profilok is eltérőek” – mondta el a díj kapcsán dr. Erostyák János, tehetséggondozásért felelős rektori szaktanácsadó.

A PRO CURA INGENII tutorálási tevékenységet végző díjazottjai két korcsoportból kerülhetnek ki, a 35. életévüket még be nem töltöttek, valamint a 35. életévüket már betöltöttek, akik legalább 5 éve vesznek részt az oktatásban, kutatásban.

Karunkról ketten részesülnek elismerésben: dr. Tamás Andrea, az Anatómiai Intézet egyetemi docense, és dr. Tóth Arnold, az Orvosi Képalkotó Klinika egyetemi tanársegédje, aki korábban elnyerte a Junior Príma díjat is.

A kitüntetésben részesülők okleveleiket 2021 tavaszán, ünnepélyes keretek között vehetik majd át, a díjjal anyagi elismerés is jár.

Két díjazottunknak szeretettel gratulálunk!

Forrás:

univpecs.com

Fotó:

UnivPécs/Csortos Szabolcs