Tanulástámogató mentorprogramok a PTE Gyógyszerésztudományi Karán

2021. május 7.

A PTE Gyógyszerésztudományi Karán a magyar és az angol képzésben is tanulástámogató mentorprogramok működnek oktatók és hallgatók bevonásával. A Pécsi Tudományegyetemen összegyetemi kezdeményezésre, 2018 szeptemberében indultak el a kari mentorprogramok – írja a pharmaonline.hu. Ezek célja, hogy tematizálják, fókuszba helyezzék a hallgató problémáit, majd ezen szempontokat figyelembe véve segítséget nyújtsanak a hallgatók számára.

A megfelelő mentorprogram és az abban résztvevő mentorok közreműködésével a hallgató olyan hallgatói szolgáltatásban részesül, amely kiemelten kellő figyelmet és energiát szán a problémamegoldásra, és amelyben mindenki egyenlő módon részesül. A cél, hogy a diákjólét által meghatározott komfortérzet, otthonosság, a megfelelő tanulmányi támogatási eszközök és módszerek biztosítva legyenek a hallgatók számára.

A kar magyar képzésében részt vevők mentorprogram keretében történő támogatása 2018-ban kezdődött az Oktatási Igazgatóság koordinálásával, míg az angol programban tanulókat megszólító "Learning Support Program" kari kezdeményezésre 2020 szeptemberében indult.

Forrás:

pharmaonline.hu