Dr. Molnár Dénest és dr. Bátai Istvánt is kitüntették az országos Semmelweis-napi ünnepségen

2024. július 2.

A hatékony gyógyítás mellett törekedni kell az egészség védelmére, az élet megóvására is, az egészségügyi dolgozóknak pedig ebben példát kell mutatniuk” - mondta a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a Semmelweis-napi elismerések átadásán. A kormany.huinformációja szerint Takács Péter úgy fogalmazott, hogy a díjazottak mind példaképek, mert elkötelezettek az egészség megőrzése mellett, tevékenységük irányt mutat, kitartásuk pedig erőt ad. Az ünnepségen két pécsi professzort is díjaztak.

Semmelweis Ignác-díjban négyen, Batthyány-Strattmann László-díjban tizenhatan részesültek, egy-egy ember kapta meg a Pro Sanitate díjat, valamint a Köz szolgálatáért érdemjel arany fokozatát, továbbá kiosztottak tizenkét miniszteri elismerő oklevelet is. A rendezvényen oklevelet vehettek át az országos kórházi egészségkihívás első tíz helyezettjének csapattagjai is – írja a kormany.hu.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése és gyógyítása terén kivételesen magas színvonalon végzett szakmai tevékenysége elismeréséül Semmelweis Ignác-díjat adományozott dr. Molnár Dénes Attilának, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika emeritus professzorának.

Az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében végzett, kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül Batthyány-Strattmann László-díjat vehetett át dr. Bátai István professzor, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének vezetőhelyettese.

A díjazottaknak szeretettel gratulálunk!

Forrás:

kormany.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!