Egészségügy a XXI. század társadalmaiban – Konferencia az Akadémián

2016. április 27.

 Miért nem alakultak ki általánosan elfogadott társadalmi formák az orvostudomány egyre bővülő lehetőségeinek megvalósításához? Miért nincsenek összhangban a szükségletek az egészségügyre fordított forrásokkal? Miért van szükség új társadalmi megállapodásra a XXI. század egészségügyéről?

A Magyar Tudományos Akadémia tudományos igényű fórumot indít, hogy – kérdések megfogalmazásával, viták szervezésével, kutatási tevékenységek összpontosításával – helyes válaszok, megoldások, cselekvési modellek születhessenek ezekre a kérdésekre.

A XXI. sz. egészségügyi válságának elemzése során bizonyára felszínre kerülnek olyan hazai anomáliák is, amelyek csak az univerzális sajátságok megértése alapján kezelhetők.

A Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztálya és a Gazdaság- és Jogtudományok Osztálya tisztelettel meghívja

„Egészségügy a XXI. század társadalmaiban” című,

az MTA 187. Közgyűléséhez kapcsolódó osztályrendezvényére

Az esemény helye és ideje: 2016. május 5. (csütörtök) 10.00 óra MTA Székház, Díszterem 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9. I. em.

Az esemény programja: Megnyitó: Lovász László, az MTA elnöke

Üléselnök: Kosztolányi György, az MTA rendes tagja és Ádám Veronika, az MTA rendes tagja

Előadások:

Kosztolányi György, az MTA rendes tagja: Az egészség fogalmi bővülése a tudományos-technológiai fejlődés függvényében

Bélyácz Iván, az MTA rendes tagja: Mihályi Péter, az MTA doktora: Az egészségügy finanszírozási alternatívái (adók, járulékok, háztartási jövedelmek)

Karádi István, az MTA levelező tagja: Az emberi élettartam megnövekedésének egészségügyi vonatkozásai

<span style="\&quot;font-size:0.8em;" line-height:19.2px\"="">Dósa Ágnes PhD: Egészségügyi szolgáltatók felelőssége - krízis és kiútkeresés Panelmegbeszélés 

Zárszó: Ádám Veronika, az MTA rendes tagja

Kérjük, hogy részvételi szándékát az alábbi címre küldött levélben jelezze: egeszsegugy@titkarsag.mta.hu MTA Titkárság Kommunikációs Főosztály