A Tisza-tavi félmaratonon is részt vesznek a Gyermekklinika orvosai

2017. július 18.

Hárommillió forintot gyűjtöttek azok a pécsi gyermekorvosok, akik vállalták, hogy körbe futják a magyar tengert, és jótékonysági akció keretében teljesítik az UltraBalaton 220 kilométeres távját. A hétvégén pedig a Tisza-tó 111 kilométeres körbefutását vállalta egy hat fős csapat.

Az Ultra Tisza-tó 111, avagy az UB Kisköre tókerülő futást idén első alkalommal rendezik meg. A futók Tiszafüredről indulva vágnak neki a távnak, déli irányba kerülve meg a tavat, majd Poroszlónál visszafordulnak, és térnek vissza a kiindulási ponthoz. A táv megtételére összesen 16 óra áll a rendelkezésükre.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja Gyermekgyógyászati Klinikájának tizenkét orvosa idén májusban Pedia-TRICS néven vállalkozott először arra, hogy lefutja az UltraBalaton 220 kilométeres távját, amit egymás között felosztott szakaszokra bontva húsz óra alatt teljesítettek. A jótékonysági futás részeként aukcióra bocsátották az UltraBalaton kilométereit is, amelyre a felajánlásokat az adományozók – magánszemélyek és cégek - az Életmentő-Gyermekintenzív Alapítvány számlájára fizethettek be.

Forrás: pecsi-hirhatar.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!