Orvoslás a végeken - Dr. Szalai László előadása

2018. április 25. 18:00 - 19:00
PTE ÁOK I. előadó

Dr. Szalai László szemész előadást tart szemészeti missziós munkájáról, motivációjáról, sikerekről és kudarcokról.

Hajnalfény Orvoscsoport

Az Orvoscsoport karitatív szervezetekkel együttműködve, 2005 ősze óta végez hiánypótló tevékenységet Magyarország leszakadó településein, valamint a Kárpát-medence magyarok lakta vidékein.

Legismertebb tevékenysége a rászorulók komplett szemészeti és látásvizsgálata, szemüvegeik elkészítése. A látás program fontos és egyedülálló eleme, hogy a gyerekek a vizsgálat helyszínén, az otthonuk közelében maguk választhatják ki a szemüvegükhöz a keretet, amit adományozói forrásból térítésmentesen kapnak meg.

Az önkéntes orvoscsoport az elmúlt tíz évben mintegy hatvanezer magyarországi, erdélyi, kárpátaljai gyermeket és felnőttet vizsgált meg. Az elszegényedett falvakban élő embereknek ez volt az egyetlen esélyük egészségügyi vizsgálatra, ingyen szemüvegre.

A csoport önkéntes tagjai által képviselt szakterületek: sebészet, gyermek orthopédia, rheumatológia, gyermekgyógyászat, kardiológia, gyermek kardiológia, szemészet, orthoptika, fogászat- szájhigiéné, oxyológia, pszichológia, bőrgyógyászat, szülészet-csecsemőgondozás.

Facebook esemény