Nagy sikerrel zajlott a „Hova tovább?” tájékoztató nap

2018. február 8.

Több mint kétszáz, főleg hatodéves hallgató regisztrált a február 7-én rendezett „Hova tovább?” tájékoztató napra, amit karunkon immár hetedik éve indítottunk útjára. A dr. Romhányi György aulában az oktatókórházak is elhelyezték standjaikat, a Klinikai Központ mellett további 15 intézmény mutatta be működését, ösztöndíj lehetőségeit, városuk jellegzetességeit. Nemcsak brossúrákból, szóróanyagokból és kisfilmekből tájékozódhattak a hallgatók a legfontosabb tudnivalókról, hanem személyesen is beszélhettek a különböző kórházak vezetőivel, munkatársaival. A bemutatkozásra egyre nagyobb az igény, idén már nemcsak a Dél-Dunántúlról, de az ország távolabbi szegleteiből is eljöttek a gyakorlókórházak irányítói, így jelen volt a találkozón a kecskeméti Bács-kiskun Megyei Kórház, a Soproni Gyógyközpont, valamint a tatabányai Szent Borbála Kórház is.

Nagy érdeklődés övezte dr. Szekeres Júlia professzornak, a Doktori és Habilitációs Tanács elnökének az előadását, aki a PhD-képzésről beszélt a hallgatóknak, valamint dr. Forrai-Werling Mártának, a Szak-és Továbbképző Központ igazgatójának a beszámolóját, aki a szakképzés rendszerét vázolta fel.

Újdonságnak számított az a kerekasztal beszélgetés, amin dr. Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, dr. Páva Hanna, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgató-helyettese, dr. Papp Dávid, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Szakképzés-támogatási Főosztályának vezetője, dr. Miseta Attila, karunk dékánja, dr. Sebestyén Andor, a  Klinikai Központ elnöke, dr. Czopf László oktatási dékánhelyettes, dr. Sipka Balázs, a Rezidens Szövetség elnöke, és dr. Maróti Péter rezidens vettek részt. 

A hallgatók már az előzetes regisztrációjuk során is tehettek fel számukra kérdéseket, amikre helyben válaszoltak is, dr. Ertl Tibor professzornak, a szak-és továbbképzésért felelős dékáni megbízottnak a moderálásában. A diákok főként a felsőfokú szakirányú szakképzés intézményi akkreditációjára, a szakképzés rendszerére, a szakvizsgákra, valamint a Rezidens Támogatási Program ösztöndíjaira voltak kíváncsiak.

A programot a regisztrált hallgatók közötti sorsolás zárta, akik PTE-s pulóvereket, továbbá egy Littmann fonendoszkópot is nyerhettek, utóbbit a Rezidens Szövetség felajánlásában.

Kapcsolódó galéria

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!