EU-karrier - tájékoztató nap

2018. március 26.

  • Miért érdemes az EU-s intézményeknél dolgozni?
  • Kiket várnak az EU-s intézmények?
  • Melyek a kiválasztási eljárásokban való részvétel feltételei?
  • Melyek a versenyvizsga szakaszai?
  • Ki vesz részt a kiválasztási és felvételi eljárások lebonyolításában?
  • Milyen alkalmazotti kategóriák léteznek?
  • Milyen bérekre és juttatásokra lehet számítani?
  • Milyen munkakörnyezetre lehet számítani?
  • Támogatják a szakmai fejlődésemet?

 

Többek között ilyen, és ehhez hasonló számtalan kérdésre adnak konkrét válaszokat, használható tanácsokat és információkat az érdeklődőknek az előadók:

- CZETI András

Magyarország EU-hoz akkreditált állandó képviseletének tanácsosa, az EU-s intézményeknél dolgozó magyarok előmeneteléért, és a nemzeti szakértők kihelyezésért felelős diplomata. Címzetes docens a Corvinus Egyetemen és a Debreceni Egyetem címzetes egyetemi tanára.

- MAKSI Mátyás

Közgazdász, 2005 óta dolgozik az Európai Bizottságnál uniós tisztviselőként. 12 évet töltött Brüsszelben, ahol regionális támogatásokkal, éghajlat-politikával és energiaügyekkel foglalkozott. 2017 óta az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletén felel a sajtókapcsolatokért, feladata az EU iránt érdeklődő újságírók ellátása információval. 2005 előtt dolgozott tanácsadó cégnél, ill. a magyar államigazgatásban is. Diplomát a Corvinus Egyetemen szerzett nemzetközi kapcsolatok szakirányon.

- CSORBA Éva

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudomány karán szerzett közgazdász diplomát, majd a görög állam ösztöndíjasaként politikai gazdaságtanból diplomázott a University of Macedonia egyetemen. Dolgozott a Nabucco Gázvezeték projektben, majd a non-profit szektorban Namíbiában és az ENSZ egy szakosított irodájában. 2014 óta a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársa, jelenleg Görögországgal, Ciprussal, Máltával és Bulgáriával foglalkozik. 2015-2016-ban részt vett az Európai Külügyi Szolgálat diplomata- programjában, ezt követően 2016 szeptemberétől 3 hónapon át az Európai Külügyi Szolgálat diplomatája volt Brüsszelben.

Időpont

2018. április 11., szerda 13:00-15:00

Helyszín

Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar - Óriás Nándor előadóterem

7622 Pécs, 48-as tér 1.

Az esemény szervezői

- Külgazdasági és Külügyminisztérium, Külkapcsolati Koordinációs Főosztály

- Europe Direct | Baranya Megyei Európai Információs Pont

- Pécsi Tudományegyetem ÁJK Európa Központ

- Pécsi Tudományegyetem ÁJK Hallgatói Önkormányzat

 

A rendezvényeken való részvétel ingyenes! A résztvevők között meglepetésekkel teli EU-s és PTE-s nyereménycsomagokat sorsolnak ki.

További részletek

Facebook esemény