Dr. Szalai László szemészorvos előadása

2018. április 16.

Dr. Szalai László szemészorvos szemészeti missziós munkájáról, a motivációról, a sikerekről és a kudarcokról tart előadást április 25-én, 18 órakor az ÁOK I. előadójában, a Szigeti úton.

Dr. Szalai László a Hajnalfény Egyesület vezetője. A Hajnalfény Orvoscsoport karitatív szervezetekkel együttműködve, 2005 ősze óta végez hiánypótló tevékenységet Magyarország leszakadó településein, valamint a Kárpát-medence magyarok lakta vidékein.

Legismertebb tevékenysége a rászorulók komplett szemészeti és látásvizsgálata, szemüvegeik elkészítése. A látásprogram fontos és egyedülálló eleme, hogy a gyerekek a vizsgálat helyszínén, az otthonuk közelében maguk választhatják ki a szemüvegükhöz a keretet, amit adományozói forrásból térítésmentesen kapnak meg.

Az önkéntes orvoscsoport az elmúlt tíz évben mintegy hatvanezer magyarországi, erdélyi, kárpátaljai gyermeket és felnőttet vizsgált meg. Az elszegényedett falvakban élő embereknek ez volt az egyetlen esélyük az egészségügyi vizsgálatra, az ingyen szemüvegre.

A csoport önkéntes tagjai által képviselt szakterületek: sebészet, gyermek orthopédia, rheumatológia, gyermekgyógyászat, kardiológia, gyermek kardiológia, szemészet, orthoptika, fogászat- és szájhigiéné, oxyológia, pszichológia, bőrgyógyászat, valamint szülészet-csecsemőgondozás.

Kapcsolódó esemény