Szakmacsoportos kötelező képzés

2018. május 17.

Kétnapos, összesen 20 órás, úgynevezett szakmacsoportos kötelező képzésen vett részt a közelmúltban a Kalocsai Szent Kereszt Kórház 110 munkatársa.

A "Jogi felelősség az egészségügyi szolgáltatás során" elnevezésű oktatásra bárki jelentkezhetett az országból. A korszerű ismeretek megszerzése érdekében öt évente kötelező legalább 30 kreditpontot érő képzésen jelen lenni. A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karának bevonásával szervezett program sikeres tesztírással zárult.

Az előadó, dr. Kriston Csaba betegjogi képviselő kétnapos előadás-sorozatának hitelességét az is erősítette, hogy szakápolóként korábban ő is betegágy mellett dolgozott. A szakember hangsúlyozta: elengedhetetlen, hogy a szakdolgozók ne csak a gyógyítás, de a jogi szabályozás területén is folyamatosan aktualizálják a tudásukat, és átérezzék azt a szakmai, etikai és jogi felelősséget, ami a munkájuk kereteit adja, meghatározza.

Az oktatás koordinátora, Szivós Etelka ápolási igazgatóhelyettes volt, aki segítette a jelentkezők regisztrációs feladatait, megíratta a kötelező tesztet, valamint fogadta a program lebonyolításának ellenőrzésére érkező szakembereket.

A program részeként valamennyi nővér részt vett egy reanimációs elméleti és gyakorlati képzésen is.

Dr. Mócza Gyögy, a Kalocsai Szent Kereszt Kórház vezetője bízik abban, hogy az intézménynek a jövőben is lehetősége lesz további szakmacsoportos képzések helyszínét biztosítani, hiszen a napi megerőltető munka mellett jelentős előny az itt dolgozóknak, ha az oktató "házhoz" jön.

Forrás

kalohirek.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!