Klinikák gazdagodtak Mánfai György művészi fotóival

2018. szeptember 18.

Mánfai György fotóművész 38 művészi fotót ajánlott fel a városnak, amiket Páva Zsolt polgármester javaslatára két pécsi klinika számára továbbítják, így az érsebészeten és az urológián találkozhatunk a neves pécsi fotóművész képeivel a jövőben.

Mánfai György immár lassan negyven éve a fotózás szerelmese, közösségi oldalát ezrek követik, így sok pécsi számára lehetnek jól ismertek munkái. Egyik kiállításának anyagát, 38 képet ajánlott fel a város számára.

A képeket Páva Zsolttal közösen szeptember 17-én adta át a fotóművész dr. Szántó Árpádnak, az Urológiai Klinika igazgatójának, és dr. Menyhei Gábornak, az Érsebészeti Klinika igazgatójának.

Mint azt a fotóművész elmondta, olyan képeket ajánlott fel, amelyek Pécs egyediségét visszaadják, van közöttük embereket, épületeket, és egy-egy városrészt ábrázoló darab is.

A polgármester arról beszélt, hogy az egészségügyi intézményekben talán a gyógyulás pillanatait is megkönnyíti, ha a betegek vagy látogatóik olyan minőségi képekkel találkoznak, mint egy fotókiállításon.

A klinikák vezetői elsősorban a folyosókon helyezik el a fotókat, olyan helyeken, amelyeken sokan találkozhatnak majd velük.

Mánfai György sok ezer alkotása közül mintegy 600 fotó jelenleg is a Pécsi Tudományegyetem épületeinek és egészségügyi intézményeinek falain lóg.

Forrás

Pécs MJV Polgármesteri Hivatala

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!