Ez a PTE ÁOK új honlapja.  |  Vissza a régi honlapra

Jótékonysági futás az Eurakvilo Alapítványért

2018. december 11.

Jótékonysági futás az Eurakvilo Alapítványért

Egy tízmillió forintos ultrahang készülék megvásárlását tűzte ki célul idén az Eurakvilo Alapítvány, ezért rendezett jótékonysági Mikulásfutást.

A szeles, nyirkos idő sem tántorította el azokat, akik úgy gondolták, hogy részt vesznek az immár 7. alkalommal megrendezett jótékonysági, fürdőruhás Mikulásfutáson. Közel harmincan jöttek össze december 8-án a Civil Közösségek Házában, és egy pár perces közös, zenés bemelegítés után elindultak, hogy a belvárosban teljesítsék a négy kilométeres kört. Voltak olyan bátrak, akik félmeztelenül teljesítették a távot.

"Ezzel a rendezvénnyel az alapítványunk munkájára szeretnénk felhívni a figyelmet. Célunk egy ultrahang készülék megvásárlása, hogy a súlyos állapotban lévő gyermekeket ne kelljen átszállítani a főépületbe. Ez 9-10 millió forintba kerül. Emellett az is lényeges, hogy azok a nővérek, akik az onkológiai osztályon dolgoznak, a lehető legjobban bírják azt a fizikai és lelki megterhelést, ami a betegséggel együtt jár. Számukra a kiégést megelőző, havi rendszerességű tréninget indítanánk" - mondta dr. Ottóffy Gábor, az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az országban évente 60 ezer új rákos megbetegedést diagnosztizálnak a felnőtt lakosságnál, a gyerekeknél 250-et. A pécsi onkológiai osztályra a dél-dunántúli régióból, Somogy, Tolna, Zala és Baranya megyéből érkeznek a gyerekek, évente 30-40 új beteget fogadnak. Túlnyomó többségük, 75-80 százalékuk meggyógyul. Az alapítvány a gyermekek ellátásán, életminőségén próbál segíteni, hogy az élet örömét az utolsó pillanatig megélhessék.

Az Eurakvilo alapítványt a PTE gyermekonkológiai, onkohematológiai osztályát segítendő egészségügyi és mentálhigiénés szakemberek, valamint a gyermekkori daganatos betegségekben érintett civilek hozták létre hét évvel ezelőtt, 2011-ben. Céljuk egy olyan szervezet megalakítása volt, amely a rosszindulatú daganatos és leukémiás gyermekek és családjuk megsegítését, fizikai és mentális támogatását tekinti küldetésének.

Forrás:

bama.hu