Idén is sokakat vonzott az Agykutatás Hete programsorozat

2019. március 25.

Immár második alkalommal csatlakozott a Pécsi Tudományegyetem Transzdiszciplináris Kutatások Intézete a nemzetközi Agykutatás Hete rendezvénysorozathoz, és szervezte meg az eseményt Pécsett, március 20-a és 23-a között.

Már tavaly is sok érdeklődőt vonzott a programsorozat, és ez idén sem volt másként. Az idegrendszer központjának bonyolult működését szórakoztató panelbeszélgetések, és sokrétű, izgalmas események révén ismertették meg a szakemberek.

Szerdán "Mit hoz a jövő?" címmel a mesterséges intelligencia kapcsán felmerülő jogi, pszichológiai és műszaki kérdések kerültek górcső alá. Csütörtökön a maradandó sokkélményekről volt szó, arról, hogy a traumát, valamint a nagy örömöt miként lehet feldolgozni. Az előadók között pécsi pszichológusok, pszichiáterek voltak, akik elmagyarázták a poszttraumás stressz szindróma lényegét. Mint mondták, ez a betegség nemcsak a fájdalmas események - mint például egy szerettünk elvesztése - után következhet be, hanem a hatalmas öröm után is. Példaként hozták a lottónyerteseket és az extrém sportolókat. A Mount Everest megmászása után volt arra precedens, hogy a hegymászó a drogokhoz nyúlt, mert nem tudta feldolgozni, amit véghez vitt. Pénteken igazságügyi klinikai szakpszichológussal, rendőrnyomozóval és a büntetés-végrehajtásból érkező szakemberrel vizsgálták a bűnözői elmét.

Forrás: 

Dunántúli Napló

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!