Ez a PTE ÁOK új honlapja.  |  Vissza a régi honlapra

Dr. Dóczi Tamás idegsebész professzor emeritusi címet és Petri Gábor Emlékérmet kapott

2019. június 27.

Dr. Dóczi Tamás idegsebész professzor emeritusi címet és Petri Gábor Emlékérmet kapott

Dr. Dóczi Tamás idegsebész nemrégiben professzor emeritusi címet és Petri Gábor Emlékérmet kapott - ennek kapcsán olvashatunk vele interjút a weborvos.hu-n.

Mint mondja, a professzor emeritusi cím arra emlékezteti, hogy elért egy életkori határt, és azt mutatja számára, hogy úgy végezte a feladatait Pécsett, hogy a szenátus tagsága érdemesnek tartotta az emeritusi címre, az egyetemi kar és az egyetem vezetése pedig támogatta azt. A Petri Gábor emlékérem kapcsán pedig úgy fogalmaz: ez élete legnagyobb kitüntetése.

Sok személyes élménye kötődik Petri Gáborhoz, ezért el is érzékenyült, amikor átvette az emlékérmet a Magyar Sebész Társaság Kísérletes Sebészeti Szekciójától. Azért is különleges számára az elismerés, mert a Petri Gábor-féle sebészeti klinikán szerezte első, általános sebészeti szakvizsgáját. Ez akkoriban különleges klinika volt, az 1970-es és 1980-as években már nemzetközi színvonalú. Mint mondja, Petri Gábornak köszönhető, hogy a magyar sebészet fölzárkózott az angolszász modern sebészethez.

Az emeritus professzor arról is beszél, hogy szakmája fejlődéséhez milyen lépésekkel járult hozzá, és miként sikerült kiépíteni a pécsi, két pilléren álló rendszert.

Forrás:

weborvos.hu