Sikeres belsőfül-implantátum beültetés a Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti Klinikán

2019. szeptember 2.

Hazánkban elsőként a Pécsi Tudományegyetem Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti Klinikáján került sor az AB HiRes™ Ultra 3D elnevezésű belsőfül-implantátum beültetésére. A dr. Gerlinger Imre professzor által augusztusban elvégzett műtét szenzációja, hogy kategóriájában idén ez az implantátum nyerte el a legjobb orvosi eszköznek járó, rangos Medtech Breakthrough Award-ot.

Az 1993-ban alapított, kaliforniai Advanced Bionics (AB) vállalat a világ egyik vezető cochleáris implantátum gyártója. Ez az orvostechnikai eszköz a siket vagy súlyosan nagyothalló emberek hallásának a helyreállítására alkalmas. Az implantátumot műtéti úton ültetik be a koponyacsonton készített ágyba, az elektródát pedig a belsőfülbe, a csigába vezetik. A hangprocesszorból érkező elektromos jel így jut el a természetes úton nem ingerelhető hallóideghez.

A megfelelő implantátum kiválasztása egy életre kiható döntés. Az AB az iparág legfejlettebb technológiájával segít a rászorulókon. Ötször nagyobb felbontást nyújt, mint bármely más rendszer, ezáltal a legjobb teljesítményre képes. Megbízható és tartós, ClearVoiceTM jelfeldolgozó rendszere klinikailag igazoltan javítja a beszédértést háttérzajban. Számos egyéb előnye közül érdemes kiemelni a vezeték nélküli csatlakozási lehetőséget a különböző Blutooth-os eszközökhöz. Az AB cochleáris implantátumaival a páciens nemcsak kiváló beültetett technológiához jut, hanem a külső egység teljes körű továbbfejlesztését is kihasználhatja, újabb műtét nélkül.

A most beültetett eszköz egyedülálló abban, hogy viselőinél sebészi beavatkozás nélkül és minden korlátozástól mentesen végezhető el akár a 3 Tesla erősségű mágneses rezonanciavizsgálat. A dr. Gerlinger Imre által elvégzett beavatkozás csúcstechnológiát képviselő innovációval javítja a páciens életminőségét.

Forrás: 

Audiorex Kft.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!