Egynapos ellátási egységgel bővült a Szívgyógyászati Klinika

2019. szeptember 2.

Szeptember 2-án mutatták be a sajtó munkatársainak a Klinikai Központ Szívgyógyászati Klinikáján a kardiológiai betegek részére kialakított egynapos ellátási egységet, aminek köszönhetően tovább rövidülhet számos szívgyógyászati beavatkozás várólistája.

A Szívgyógyászati Klinikára a diagnosztikus koszorúér katéterezésre, a pacemaker beültetésre és a szívritmus zavarok elektrofiziológiai ellátására érkező betegek, valamint az orvosok és az ápolók már használatba is vették az új egységet. Éves szinten mintegy 3200 beteget lát el ilyen kezelésekkel a klinika, és kapacitása a mostani fejlesztésnek, bővítésnek köszönhetően tovább emelkedhet. Az új egység kialakítása közel 40 millió forintba került.

“Ezeket a beavatkozásokat egynapos ellátás keretében elvégezve a betegek mindössze egy napot vannak távol az otthonuktól vagy a munkahelyüktől. Az új egység átadása révén a klinika fekvőbeteg részlege is felszabadul, illetve más betegek felvételére nyílik lehetőség” – tájékoztatott dr. Cziráki Attila professzor, a klinika igazgatója.

Sebestyén Andor, a PTE KK elnöke hangsúlyozta: “Az egynapos ellátási egység európai színvonalú infrastruktúrában, exkluzív környezetben tudja fogadni a betegeket. Az a célunk, hogy minél több klinikánkon megvalósíthassunk ehhez hasonló fejlesztéseket.”

Forrás:

PTE

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!