Idén is újdonságokkal rukkoltunk elő az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon és a Nyílt Napon

2020. január 16.

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást idén 20. alkalommal rendezték Budapesten, az Expo Centerben. A hivatalosan kiadott statisztikák szerint a három nap alatt 54 ezer 869 látogató vett részt rajta, a közel 50 hazai, 40 nemzetközi felsőoktatási intézmény, valamint a cégek és a nagyvállalatok mellett.

A Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda szervezte meg idén is az Általános Orvostudományi Kar és a Gyógyszerésztudományi Kar jelenlétét, bemutatták az általános orvos-, a fogorvos-, a gyógyszerész-, valamint a biotechnológia képzést is. Az iroda munkatársai mellett a hallgatók is segítették a munkát, összesen 14 fővel voltak jelen a tárlaton.

Mint dr. Duga Zsófia, karunk Felvételi és Hallgatói Szolgálati Irodájának vezetője elmondta, az általános felvételi tájékoztatás és a szakbemutatók mellett interaktív feladatokkal is várták az érdeklődőket. Újdonságként idén interaktív fotófallal is előrukkoltak, az érdeklődők e-mailen gifit kaptak, és kinyomtatva, emlékként elvihették a képet a felvételi csatornák minden elérhetőségével. A három nap alatt több ezer érdeklődő fordult meg a standjaiknál.

Hasonlóan népszerű volt a Nyílt Nap is, amit január 15-én rendeztek a középiskolás diákok és szüleik részére. Míg tavaly 220 fő, addig idén már 470 fő vett részt rajta.

A tavalyi, novemberi eseményen a szakbemutató előadások, a szülői fórum és az intézetlátogatások voltak a fókuszban, most az interaktív standos bemutatkozásokra és a szakbemutató előadásokra épült a program – tájékoztatott dr. Duga Zsófia. Az Általános Orvostudományi Kar és a Gyógyszerésztudományi Kar képzéseinek bemutatása mellett hangsúlyt fektettek a hallgatói élet, a szakkollégiumi rendszer, a nyelvtanulási, a külföldi cseregyakorlati lehetőségek és a sportolási lehetőségek bemutatására, továbbá az egyéb, az intézményválasztást elősegítő szolgáltatásokra. A dr. Romhányi György aulában tájékoztató pultok várták az érdeklődőket számos tématerületről: a külföldi cseregyakorlati lehetőségekről, az Erasmus programról, a nyelvvizsga lehetőségekről, a középiskolás diákoknak szervezett előkészítőkről, az orientációs programokról, a sportolási-, és albérleti lehetőségekről.

Dr. Duga Zsófia szerint nagy öröm, hogy évről évre egyre több középiskolás és szülő látogat el a Nyílt Napra. Az érdeklődő diákok jelentős része 10-11. osztályos, akik nem az utolsó pillanatban tájékozódnak. Az idei évben a nyílt napok történetében először került sor informatív „kérdezz-felelek” workshopok rendezésére, melyek során a középiskolások a hallgatóktól, míg a szülők a kari vezetőktől, a beiskolázási szakértőktől informálódhattak.

A középiskolás diákok és szüleik további információkat, érdekességeket találhatnak karunk felvételizőknek szóló honlapján: felvi.aok.pte.hu, és egyéb felületein: @pteaokfelvi, @pteaok.

Kapcsolódó galériák:

Educatio Szakkiállítás 2020

Nyílt Nap 2020

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!