Endometriosis szimpózium - márc. 20.

2020. március 6.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája 2019-ben évenkénti tudományos szimpózium-sorozatot hívott életre, melyet Klinikánk 1922 és 1943 közötti igazgatója és szakmánk háború előtti fejlődésének meghatározó alakja, Scipiades Elemér előtti tisztelgésből volt professzorunk és egyetemünk hajdani rektora neve fémjelez.

A 2020-ban megrendezésre kerülő szimpózium témájaként az endometriózist választottuk. A téma aktualitása vitathatatlan. Magyarországon csaknem 200.000 nő érintett a betegségben, így az endometriózis egészségügyi, társadalmi és gazdasági jelentősége óriási. A különböző szintű elváltozások diagnosztikája és kezelése rendkívül sokrétű felkészültséget és elhivatottságot igényel a szakma minden szintjén. Ennek okán választottuk szimpóziumunk témájául idén az endometriózist, mindezt időzítve a nemzetközi "Endometriosis Awareness Month" hónapjában, azaz márciusban.

A szimpózium keretén belül szakmai előadások és két párhuzamos élő műtéti bemutató segítségével igyekszünk ezen súlyos és egyre gyakoribb nőgyógyászati rendellenességről minél több értékes információt szolgáltatni nőgyógyászok és a betegség iránt érdeklődő, más szakterületen aktív kollégák számára.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2020. március 20-án!

További részletek:

A tanfolyam helyszíne: PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Tanterme (Pécs, Édesanyák u. 17.)

A tanfolyamon való részvétel díja 25 000 Ft, PTE dolgozóknak, orvostanhallgatóknak  díjmentes.

További információ és jelentkezés:

Szigeti Dóra igazgatási ügyintéző - PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika (7624, Pécs, Édesanyák u. 17.)

72/536-360,  mellék: 36360, szigeti.dora@pte.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!