„Sikerült ellaposítani a járványgörbét” – dr. Jakab Ferenc professzor nyilatkozata

2020. március 30.

Jó ütemben halad a koronavírus-járvány elleni védekezés dr. Jakab Ferenc professzor, az országos koronavírus-kutatócsoport vezetője szerint, aki a PTE Koronavírus híradójának nyilatkozott.

Elmondta, hogy az eddig meghozott intézkedések és a lakosság fegyelmezettsége együttesen eredményezte azt, hogy a matematikai modellezésük alapján egyelőre úgy tűnik, a járványgörbét sikerült ellaposítani. Hozzátette: ennek ellenére több tényezőtől függ, hogy ez milyen hatással lesz a járvány elhúzódására, így megjósolhatatlan, meddig tarthat el, és azt sem tudja megbecsülni, mikor lép át a csoportosból a tömeges megbetegedések szakaszába.

A videóban arról is beszélt, hogy az eddigi információk alapján egészen kicsi az esély az újrafertőződésre, sőt, úgy tűnik, hogy aki átesik a koronavírus-fertőzésen, az legalább 1-3 éves immunitást szerez. Azt ugyanakkor nem lehet kizárni, hogy a vírus később is, ciklikusan visszatérjen.

A videóban türelemre int, kérve, hogy mindenki csökkentse minimálisra a kontaktust, mert így lehet lassítani a járványt, és alacsonyan tartani az esetszámot.

Forrás:

index.hu, PTE

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!