Online nyári egyetem

2020. július 6.

A „Pécs Summer School” program keretén belül évről évre egyre nagyobb létszámú nyári egyetemet szervez a Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóság a Pécsi Tudományegyetemen.

Idén a koronavírus járvány miatt a „Magyar kulturális örökség” című nyári egyetemet online formában rendezik meg. A két héten át tartó nyári kurzus résztvevői 3 kontinensről vesznek részt a programon. A hallgatók az USA-ból, Koreából, Németországból, Litvániából, Kazahsztánból, Csehországból, Indiából és Kárpátaljáról csatlakoznak be a virtuális oktatásba, ami július 6-án indul.

A résztvevők megismerkedhetnek Magyarország történelmével, kultúrájával, népzenéjével, gasztronómiájával, illetve részt vesznek virtuális városnézésen és múzeumlátogatáson. A program részét képezi egy online főzőtanfolyam is, ahol a gulyásleves főzését sajátítják el a hallgatók. A kurzus során megrendezik az Interkulturális Estet, ahol a külföldi résztvevők a PTE hallgatóival közösen bemutatják egymásnak a saját kultúrájukat, ételeiket, népviseletüket, zenéiket, valamint lesz Magyar Film és Zenei Est is.

Forrás:

PTE

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!