Dr. Tamás Andrea online szövettan órái a Felsős műsorban a COVID-időszak alatt

2020. július 24.

Aki eddig még nem ismerte, az az elmúlt hónapokban biztosan hallott az M5 csatorna által sugárzott, ismeretterjesztő Felsős műsorról, ami a COVID-időszakban az általános iskolai online oktatás elengedhetetlen részét képezte.

A természettudományi témájú adások forgatásában karunk több oktatója is részt vesz, ugyanis az általános iskolás diákok mellett a gimnazisták, az orvosi egyetemre készülők is lelkesen követik a műsorokat. A forgatások a COVID-időszakban is folytatódtak, a megszokott formától eltérően, home office-rendszerben. Ehhez nagy segítséget nyújtott a karunk Anatómiai Intézete által létrehozott, internetes szövettani oldal, melynek segítségével lehetőség volt a különböző szervrendszerek - a légzőrendszer, a vázrendszer, az emésztőrendszer, az idegszövet és a szem - szövettani felépítésének a bemutatására.

Azok az előadások, amiket dr. Tamás Andrea, az Anatómiai Intézet egyetemi docense tartott, betekintést engedtek abba is, hogy egyetemünk miként oldotta meg az orvostanhallgatók online, gyakorlati szövettan oktatását ebben a kritikus időszakban.

Aki szeretné egy kicsit felfrissíteni szövettani tudását, az a következő linkeken tekintheti meg az „on-line órákat”:

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!