Idén is támogatásokat nyújtott át az EGSC a Nemzetközi Est bevételéből

2020. október 29.

A Nemzetközi Esteken összegyűlt adományokból az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat (EGSC) rendszerint olyan jótékonysági szervezeteket támogat, mint például a Pécsi Jótékony Nőegylet, a Pécsi Lions Klub, a Pécsi Közösségi Alapítvány, vagy a különböző egyetemi intézetek és klinikák.

A 2019-es rendezvényen összegyűlt forrásokból a Fogorvosi, a Pszichiátriai, a Pulmonológiai és a Gyermekgyógyászati Klinikáknak, továbbá az Anatómiai Intézetnek nyújtottak át támogatást.

Az Anatómiai Intézet egymillió forintot kapott az oktatás minőségének javítására. A fenti képen (balról jobbra) Yasin El Mokhtari, az EGSC német kommunikációs kapcsolattartója, Nick Alkhouri, az EGSC angol elnöke, dr. Hollósy Tibor, az Anatómiai Intézet oktatója, dr. Reglődi Dóra professzor, az Anatómiai Intézet igazgatója, valamint a modellek, amiket az intézet a felajánlott forrásokból vásárolhatott meg.

Dr. Reglődi Dóra elmondta, hogy a műanyagból készült modellek az anatómia és a szövettan órákon is fontosak. „Vannak olyan anatómiai összefüggések, amelyeket nehéz megérteni, 3D-ben elképzelni, és ezek a modellek sokat segítenek a hallgatóknak. Oktatóink a szövettani modelleket mind az online oktatásban, mind pedig az előadásokon kiválóan tudják használni. Most, hogy jelenléti oktatás is folyik, az elmúlt években megvásárolt modellek nélkülözhetetlenek, különösen akkor, ha az osztályt kisebb tanulmányi csoportokra kell felszabdalni, hogy el lehessen kerülni a túlzsúfoltságot a tetem körül. A különféle demonstrációs modellek lehetővé teszik az intézet számára, hogy megkönnyítsék a tanulást a kis csoportokon belül” – fűzte hozzá a professzor.

A Pulmonológia Tanszék 545 000 forintnyi adományhoz jutott. A képen (balról jobbra) Paula Kvame-Aarestad, az EGSC angol kommunikációs kapcsolattartója és Amber Martinez, az ESGC angol alelnöke adta át az adománytáblát dr. Ruzsics Istvánnak, az I.sz. Belgyógyászati Klinika képviselőjének, aki a klinika nevében köszönetét fejezte ki a pénzadományért, amiből sok kisebb eszközt, köztük NIV- maszkokat és vérmérő gépeket vásárolhattak.

A Fogorvosi Klinikának átadott támogatásról 2020 februárjában született már írás, a következőben a Gyermekgyógyászati Klinikának nyújtott segítségről is beszámolunk.

Az EGSC ez úton is köszönetet mond a hallgatótársaknak és a közösség minden tagjának, aki részt vett a korábbi Nemzetközi Esteken, mert nélkülük mindez nem sikerült volna!

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!