Orvosegyetemek hallgatói és oktatói kiválóság alapján összeállt rangsora

2020. december 15.

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara vezeti az orvos- és egészségtudományi képzéseket indító intézmények hallgatói kiválóság alapján összeállított rangsorát. A második helyen a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara, a harmadik helyen 2021-ben a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kara szerepel – írja az eduline.hu.

Az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsort is a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara vezeti, a második a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara, a harmadik helyen a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara áll.

A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az első helyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát is.

Forrás:

eduline.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!