COVID védőoltás hallgatóknak

2021. január 13.

Tisztelt Hallgatók!

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában december 31-én megkezdték az egészségügyben dolgozók SARS CoV-2 fertőzés elleni oltását a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által kiadott eljárásrend szerint.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ javaslata alapján az első körben az egészségügyi munkakörben dolgozók beoltására kerül sor. E tekintetben fontos kiemelni, hogy a fenti terv egészségügyi munkakörben dolgozónak tekinti az egészségügyi végzettséggel rendelkező személyek mellett az orvostanhallgatókat és az egyéb egészségügyi felsőoktatásban hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatókat is.

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy lehetőség van hallgatóink számára a COVID-19 mRNS vakcina (Pfizer/BioNTech) önkéntes és ingyenes beadására az egyetemen.

Az oltás beadatására e hét pénteken, szombaton és vasárnap (2021. január 15,16,17) van lehetőség. Időpontot az alábbi linkeken tudnak foglalni legkésőbb 2021. január 14., csütörtök 14:00 óráig, helyszín: 7623 Pécs, Rét utca 2. Rehabilitációs Központ földszint.

Kérem, hogy a lefoglalt időpontban feltétlenül jelenjenek meg az oltás helyszínén. Amennyiben valamilyen előre nem látható (vis maior) okból kifolyólag az oltáson mégsem tudnak részt venni, kérem 8-16 óra között jelezzék az oltást koordináló személynél (Hegedűs Zsuzsanna) 06309199271-es számon. Az oltásra jogosultaknak hozzájárulási, valamint járványügyi írásos nyilatkozatot kell tenni, amelyet az oltás helyszínén kell leadni. Kérjük, hogy az előre kitöltött nyomtatványokat vigyék magukkal az oltásra jelentkezők, a nemzetközi hallgatók az útlevelüket is vigyék magukkal. Dátumként az oltás napjának kell szerepelnie a nyilatkozaton. A nyomtatványok letölthetőek itt.

Az oltás felvételére a magyar hallgatók esetében az a TAJ számot, a nemzetközi hallgatók esetükben a TAJ szám helyett az EHA/NEPTUN kódot kérjük megadni az időpont foglalásakor. Az oltásra minden 18 év feletti állampolgár jogosult, akinél az elmúlt 3 hónapban nem igazolódott a COVID-19 fertőzés (függetlenül attól, hogy volt-e tünetekkel járó megbetegedése). Jogosult az oltásra az is, aki a tavaszi hullámban SARS CoV-2 fertőzésen átesett. Azon hallgatók, akik az eddigikben vagy most is részt vesznek önkéntesként tevékenységben, azok kérjük, hogy oltásra való igényüket az EHÖK felé jelezzék.

További oltási időpontokkal a későbbiekben fogunk jelentkezni, így akinek most nem sikerült regisztrálnia, türelmét kérjük, amíg az újabb oltóanyagok megérkeznek.

Üdvözlettel:

Dr. Nyitrai Miklós

dékán