Meghívó a Translational Neuroscience nemzetközi előadássorozat soron következő előadására - Február 17-re halasztva!!

2021. február 11.

Prof. Dr. Jens Volkmann – Julius-Maximilians University Würzburg: Deep brain stimulation for neurodegenerative disorders

Ahogy arról korábban hírt adtunk (ld. https://aok.pte.hu/hu/hirek/hir/13278 ) a Würzburgi Egyetem nemzetközi előadássorozatot indított a PTE ÁOK részvételével. Az előadásokra minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A sorozat következő előadására 2021. február 10. helyett február 17-én, szerdán 17.00-18.30 között kerül sor.

Prof. Dr. Jens Volkmann  tanszékvezető egyetemi tanár a Würzburgi Egyetemi Kórház Neurológiai Tanszékén. A mozgásszervi rendellenességek nemzetközileg elismert kutatója. Kiterjedt tudományos tapasztalattal rendelkezik (több, mint 280 megjelenés tudományos folyóiratokban) a mozgászavar patofiziológiája és a mély agyi stimulációs (deep brain stimulation DBS) terápia területén. Számos jelentős vizsgálatot tervezett és hajtott végre mély agyi stimulációval Parkinson-kórban szenvedő betegeknél Parkinsonos remegés (tremor) és dystonia enyhítésére. Vizsgálatai bizonyítékul szolgálnak a stimulációs terápia hatékony alkalmazhatósága mellett. Ő felel továbbá a Német Ideggyógyászati ​​Szövetség (German Neurological Association) dystonia kezelési irányelveinek kidolgozásáért. A nemzeti dystonia-kutató és terápiás konzorcium (DYSTRACT) hivatalban lévő elnöke; a Német Parkinson-kór és Mozgásszervi Zavarok Egyesületének korábbi elnöke.

Zoom belépéshttps://uni-wuerzburg.zoom.us/j/95660055896?pwd=MUVkUlJhR1orV3lyVmdTZ3pPOHJLZz09

Meeting ID: 956 6005 5896
Jelszó: 383651

Az Erasmus partneregyetemek közös előadássorozata Translational Neuroscience és Global Health témakörben a 2020/2021-es tanév tavaszi szemeszterében és nyáron is folytatódik a PTE ÁOK részvételével.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!