Translational Neuroscience – Nemzetközi ERASMUS előadássorozat a PTE ÁOK részvételével

2020. november 27.

Egyetemközi együttműködés formájában már most ízelítőt kaphatunk az Erasmus+ Program jövőjéből – partnerintézményként a PTE ÁOK is részt vesz annak a Würzburgi Egyetem által megálmodott online nemzetközi kurzusnak létrehozásában, melynek premierjére 2020. december 2-án kerül sor.

Az előadássorozat megálmodói olyan kurzust képzeltek el, ahol az ERASMUS partneregyetemek oktatói közös tematika köré építik fel kutatási területüket. Az első úttörő kezdeményezés során megvalósuló kurzus nyolc előadásból áll a transzlációs idegtudomány témakörében, az érdeklődők bármelyik előadáshoz csatlakozhatnak a programban megadott zoom linken keresztül.

Októberben érkezett a kari Nemzetközi Kapcsolatok Irodájához a felkérés, hogy az Általános Orvostudományi Kart is szívesen látnák a programban, így a PTE ÁOK is aktívan kapcsolódott a projekthez, a kurzus egyik januári előadásában az Élettani Intézet két oktatója, Prof. Dr. Zelena Dóra egyetemi tanár és Dr. Mikó-Baráth Eszter egyetemi adjunktus osztja meg kutatási tapasztalatait a poszttraumás stressz szindróma állatkísérletes modellezéséről, illetve egy, az amblyopia vizsgálatára kifejlesztett, mobil alkalmazáson alapuló szűrőrendszerről. A kurzus további előadói a Würzburgi, Maribori, Zágrábi és Caeni Egyetemen oktatnak. Az előadások a részletes programban megadott linkekre kattintva érhetők el.

Karunk hallgatói és oktatói előtt is nyitva áll a lehetőség, hogy csatlakozzanak ehhez a jövőbemutató kezdeményezéshez, mely hosszú távon az Erasmus mobilitások széles körben elterjedő egyik formájává válhat.

Fotó:

Csortos Szabolcs/UnivPécs

Dokumentum(ok)

  • Lecture_series_event_list_Translational_Neuroscience_30-11-2020.pdf

    .pdf

    download
Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!