Megjelent a „Dr. Reuter Camillo, egy XX. századi pécsi polgár és elmegyógyász munkássága” című kötet

2021. március 12.

„Dr. Reuter Camillo, egy XX. századi pécsi polgár és elmegyógyász munkássága” címmel új kötet látott napvilágot karunkon, egy olyan sorozat részeként, amely a híres pécsi professzorokat mutatja majd be.​

Dr. Reuter Camillo (1874-1954) a Pécsett 1923 októberében nyílt Erzsébet Tudományegyetem dékánja és prodékánja volt az 1920-as és az 1940-es években, valamint igazgatója az Ideg-és Elmeklinikának. A két háború között Pécs társadalmi-kulturális életének más területein is aktívan dolgozott.

A kötet életrajz és korrajz egyben, egy hiánypótló sorozat első tagja. Különlegessége abban rejlik, hogy a sokszínű személyes visszatekintések - unoka, dédunoka, történetkutatók, későbbi pályatársak emlékei - mellett tanulmányszerű, elemző írások, valamint a neves professzor eredeti forrásmunkái is szerepelnek benne, és ezáltal gazdag, változatos, élettel teli képet rajzol a neves tudósról, egyetemi személyiségről, alkotó, tevékeny emberről.

A könyv szép példája annak is, milyen sok értéket rejt az orvoskar és az egyetem gondosan őrzött hagyatéka, mennyi mindent jelent egy jeles személyiség az utókornak, legyenek azok családtagok, az orvosszakma művelői, vagy az orvostörténet iránt érdeklődők.

A kötetet a Medicina Könyvesboltban (Pécs, Szigeti út 12.) lehet helyben megvásárolni, online rendelés esetén a dekani.hivatal@aok.pte.hu e-mail címen várják a megkereséseket, fizetni előre utalással lehetséges.