4. Workshop - Fit für Famulatur

2021. április 20.

2021. április 11-én, vasárnap, negyedik alkalommal került megrendezésre a „Fit für Famulatur“ elnevezésű workshop. A programnak karunk MediSkillsLab - Szimulációs Oktatási Központja adott otthont.

Összesen 13 harmadéves hallgató vett részt rajta, akik lehetőséget kaptak gyakorlati készségeik fejlesztésére, és a nyári belgyógyászati szakmai gyakorlatra való felkészülésre.

Megcélozva a kiscsoportos oktatást, 2-3 fős csoportokat alakítottunk ki, melyekben 1-1 demonstrátor vezetésével a hallgatók családias körülmények között gyakorolhattak.

A kis csapatok különböző állomásokon próbálhatták ki az EKG-elemzést, a laboratóriumi leletek értékelését, a hólyagkatéterezést, a vérvételt, a vénás kanül felhelyezését, az ultrahang használatát, az újraélesztést és a légútbiztosítást.

A 6 órás program alatt minden résztvevő számára jutott elegendő idő a különböző készségek gyakorlására.

A szünet alatt mindenkinek biztosítottunk előrecsomagolt ételcsomagot, ami tartalmazott gyümölcsöt, édességet és frissítő italt.

A rendezvény végén a hallgatók értékelték az oktatást. A visszajelzések alapján a demonstrátorok munkáját kiválónak értékelték a résztvevők. A hallgatóknak különösen nagy örömöt szerzett a nyári gyakorlatra felkészítő workshopon való részvétel, hiszen a pandémia miatt gyakorlati készségfejlesztésre az utóbbi hónapokban kevés lehetőség kínálkozott.

Szeretnénk köszönetet mondani minden résztvevőnek, demonstrátornak, szervezőnek, a Demonstrátori Diákkör vezetőségének és a MediSkillsLab munkatársainak is a közreműködésért, illetve az előkészületekért.

 

Marika Felber demostrátor hallgató, szervező

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!