Fogorvosi előadássorozat 2021 - öregdiákoktól fogorvos hallgatóknak

2021. május 19.

Azin Rafienejad, PTE ÁOK Alumni Iroda 

 

A pandémia megváltoztatta a mindennapi életünket és az egymással való kapcsolattartást. Emiatt döntöttünk úgy, hogy a 2020-as évben az angol nyelvű fogorvos képzésünk 15. évfordulója apropóján meghirdetett „EPD15” elnevezésű, online kampányunk folytatásaként alumni-előadássorozatot indítunk jelenlegi fogorvos hallgatóink számára, szintén a virtuális térben.

Az internet és a jelen helyzet szülte nagy előny viszont, hogy bárkivel bárhonnan a világból megbeszélést szervezhetünk utazási és egyéb előkészületek nélkül, így április 29-én és május 3-án két öregdiákunk, Dr. Alexandra Davies és Dr. Mehrdad Soheili csatlakoztak hozzánk MSTeams alkalmazáson keresztül. Mindkét előadás rendkívül informatív, professzionális és szórakoztató volt, rengeteg hazavihető üzenettel és kérdés-válasz lehetőséggel.

Dr. Davies „Shade taking” előadása betekintést engedett abba, hogy a betegek hogyan fordítanak különös figyelmet a fogaik színére, ahogy mindannyiónknak tenni kellene, és hogy mekkora kihívás összehangolni a mesterséges anyagot egy természetes fogszínnel, fogszerkezettel. A szisztematikus megközelítéssel végzett színkiválasztás biztosítja a pontosságot, a következetességet, a kiszámítható eredményeket, amelyek fontosak a fogorvosi rendelőben.

Dr. Soheili előadását kifejezetten a PTE ÁOK fogorvos hallgatóira szabta „Dentistry after Dental School” témában. Beszélt arról, hogy mire lehet számítani a diploma megszerzése után, kiemelve az egyesült királyságbeli és magyarországi fogorvosi rendelőben tapasztalható különbségeket, a megfelelő rendelő/munkahely megtalálását, a röntgenfelvételek fontosságát, valamint a betegekkel folytatott kommunikáció és a fogorvosi nyilvántartások pontos és naprakész vezetését, továbbá azt, hogyan lehet soha nem feladni.

Ahogy Colin Powell mondta: „A sikernek nincsenek titkai. A felkészülés, a kemény munka és a kudarcból való tanulás eredménye.” Ezt szem előtt tartva a vizsgaidőszak alatt kis szünetet tartunk, és szeptembertől folytatjuk ezeket a tanórán kívüli Alumni-előadásokat.

Dr. Davies

Dr. Soheili

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!