Újraindult a Katolikus Karitász orvosmissziója

2021. június 3.

Csaknem egy év után újraindult a Katolikus Karitász orvosmissziója. A járványhelyzetre tekintettel orvosaik az elmúlt hétvégén a délvidéki Szabadkán és Hajdújárásban végeztek szűrővizsgálatokat, június második felében pedig Óbecsén és Dreán dolgoznak majd - tájékoztatta a szervezet június 2-án az MTI-t.

"A határon túl felnövő gyermekeink szempontjából nagyon fontos, hogy a magyar kormány elindította nagyszabású kárpát-medencei óvodafejlesztési programját és ennek keretében az orvosmisszió támogatásával abban is segít, hogy a gyermekek a legalapvetőbb prevenciós szűrővizsgálatokban részesülhessenek" - emelték ki. Orvosaik az egész országból érkeznek, többek között Pécsről is, ahonnan szemész, fogorvos és radiológus is segíti az orvosmissziót. Köszönetképpen a Karitász mellkasműtétek során használatos szívót ajándékozott a pécsi klinikának.

Közleményük szerint a misszió 2017-es indulása óta több mint 3 ezer óvodás és kisiskolás szemészeti, fogászati és ortopédiai, valamint csaknem 2 ezer felnőtt vérnyomás, vércukor és EKG- vizsgálatát, továbbá 500 nőgyógyászati rákszűrést végzett el. Elkészíttetett 700 szemüveget, és ezer lúdtalpbetétet is adott a gyerekeknek.

Forrás:

MTI

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!