Büszke pécsi sikerek a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Vízilabda Bajnokságon

2021. július 7.

Július 3-4-én rendezték Miskolcon a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Vízilabda Bajnokságot, melyen a PTE-PEAC vízilabda szakosztálya férfi és női csapattal is képviselte a Pécsi Tudományegyetemet. A női csapat szép sikert elérve bronzéremmel térhetett haza, a fiúk a számos hiányzó ellenére, tisztességgel helyt állva, a hatodik helyen végeztek a 12 csapat alkotta mezőnyben.

A kétnapos rendezvényen a férfi vonalon négy, a női vonalon három mérkőzést játszottak a pécsiek. Az első pécsi győzelmek már szombat délelőtt megszülettek: a nők a Debreceni Egyetem ellen, a férfiak a Pázmány Péter Katolikus Egyetem ellen diadalmaskodtak.

A női vonalon kevés pihenő után a Szegedi Tudományegyetem elleni párharc következett. A PTE-PEAC sportolói profi vízilabdás múlttal rendelkező játékosok ellen küzdöttek becsülettel, de alulmaradtak. A fiúk szombat este a Semmelweis Egyetem együttessel mérkőztek meg, sajnos alulmaradtak a végül ezüstérmet szerző csapattal szemben.

Vasárnap a női és férfi csapat is egyaránt az Eszterházy Károly Egyetem együtteseivel mérkőzött meg. A fiúk nagy erőket mozgósítva, szívvel lélekkel küzdöttek és 12-9 arányú győzelemmel kivívták az 5. helyért zajló mérkőzésen való részvételt. A lányok sajnos alulmaradtak a párharcban, de az előző kemény nap utáni fáradtság ellenére nagyot küzdöttek, és élvezték a mérkőzést.

 

A fiúk az 5. hely megszerzéséért a Debreceni Egyetemmel meccseltek, ahol sokáig kiegyenlített küzdelem zajlott a vízben. A negyedik negyedben azonban a pécsi csapat elveszítette a legjobb játékosát. Ezt nem bírta ki a csapat, elfáradtak, és 9-14-es vereséggel végül a 6. helyen zárták a rangos tornát.

„Nagyon örülök, hogy a női csapatunkkal részt vehettünk ezen a rangos megmérettetésen, igazán hasznosnak bizonyult számunkra ez a két nap. Büszke vagyok a csapatra, amiért a Debrecen ellen győzni tudtunk, nagyon sokat jelent ez nekünk. A bronzérem átadásakor láttam a lányok arcán a meghatódottságot és a boldogságot, ami edzőként rendkívül jó érzéssel töltött el. Örülök, hogy női csapatok közül a PTE-PEAC női csapata indult a legnagyobb játékos létszámmal és ami biztos, hogy a Pécsi Tudományegyetem játékosai szurkoltak a legjobban és leghangosabban egymásnak. Nagyon jó érzés ilyenkor pécsinek lenni! Hajrá PTE, hajrá PEAC!" - értékelte Balázs Bence, a női csapat edzője a hétvégi megmérettetést.

MEFOB 2021 - PTE-PEAC

Női csapat:

  • Kapusok: Klepács Bojana, Korcsmár Petra
  • Mezőnyjátékosok: Bakó Dorka, Nyitrai Boglárka, Bársony Kinga Bíborka, Cselkó Alexandra, Palatinus Fanni, Jacsó Blanka, Uley Olga, Besszer Eszter, Hunyadi Kimberli, Monostori Zora, Somogyi Bianka
  • Edző: Balázs Bence

Férfi csapat:

  • Kapusok: Nagy Gergő, Buttinger Péter
  • Mezőnyjátékosok: Pászti Donát, Gergó Bence, Galambos Gergely, Bohár-Mischl Bence, Bohár-Mischl Bálint, Provender Márk, Csorba Tamás, Dr. Uzsák Zénó
  • Edző: Dr. Lukács Dénes, Lukács Gergely
Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!