Fogorvos és biotechnológus avatás

2021. július 12.

Karunk július 10-én délelőtt rendezte a fogorvos és a biotechnológus avatást - 38 fogorvosjelölt és 6 biotechnológus-jelölt teljesítette sikeresen a záróvizsga követelményeit.

A diplomaosztás keretében a summa cum laude minősítéssel végzett hallgatók az orvoskar címerével díszített, 14 karátos arany Erzsébet-gyűrűt, valamint a kar 2021-es évkönyvét kapták ajándékba kiemelkedő tanulmányi eredményük elismeréséül.

A fogorvoshallgatók nevében Fathi Meetra, a biotechnológusok nevében Mohamad Aref Mayo mondott köszönetet.

A Mestyán Gyula díjat a kiemelkedő TDK-munkát felmutató dr. Farkas Benjámin nyerte el, akinek gratuláltak a Research Pitches Contest of the Compostela Group of Universities versenyen elért eredményéért is.

Dr. Nagy Ákos egyetemi docens, a Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinikájának vezetője ünnepi beszédében kiemelte, hogy sikerült közösen legyőzniük a koronavírus-járvány okozta félelmet, és naponta alkalmazkodva a változó körülményekhez, új módszerek bevezetésével megoldották az oktatást. A szakvezető ünnepelni hívott, mint mondta, ünnepeljük azt, amit sok-sok éven át talán észre sem vettünk: együtt lehetünk, és láthatjuk a körülöttünk lévő embereket ránk mosolyogni. A fiatal doktoroknak azt kívánta, legyenek pácienseik és környezetük számára olyan megbecsült orvosok, akik a legnagyobb nehézségeken is keresztül tudják vezetni azokat, akiket rájuk bíztak.

Dr. Balogh Péter professzor, az Immunológiai és Biotechnológiai Intézet igazgatóhelyettese a biotechnológusokat köszöntötte és gratulált eredményükhöz. Beszédében kitért arra, hogy a koronavírus nagy csapás volt mindannyiunknak, ugyanakkor hozzátette, hogy épp a biotechnológia tudományával sikerülhet legyőzni, és ebben a jelenlévőknek is komoly szerepük lehet. Beszélt arról, hogy életük során találkozhatnak a koronavírushoz hasonló, külső fenyegetettséggel, ám kifejezte hitét abban, hogy megállják a helyüket, és sikerül úrrá lenniük a nehézségeken.

Az ünnepség végén az újonnan felavatott diplomások szóltak oktatóikhoz és családjukhoz.

Fotók:

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!