Eredményes a transzlációs modell a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban

2021. szeptember 3.

Három éve kötött megállapodást a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház és a Pécsi Tudományegyetem a Transzlációs Medicina Központ létrehozásáról, melynek lényege egy olyan modell alkalmazása, amely felgyorsítja a modern orvostudomány kutatási eredményeinek hasznosulását a betegellátásban.

A központ munkájának eredményéről dr. Hegyi Péter professzor, a Transzlációs Medicina Intézet igazgatója számolt be, aki elmondta: a fehérvári kórház bevonásával új egészségügyi betegellátási modellt próbálhattak ki, amely abból áll, hogy a tudományos kutatások eredményeit azonnal be lehet vonni az orvoslásba - tudósított a feol.hu.

Fehérváron elsősorban a heveny hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedők esetében használták, de több betegségcsoport esetében is elindul az alkalmazása, ami sokkal jobb egészségügyi ellátást és költséghatékonyabb módszereket jelent.

Dr. Izbéki Ferenc, a kórház oktatási és tudományos orvosigazgató-helyettese szerint a modell által a kórház eredményei jobbak és megbízhatóbbak lettek, a betegellátás minősége jelentősen javult.

Forrás:

weborvos.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!