A PTE Operatív Stáb szeptember 9-i határozata

2021. szeptember 10.

A PTE Operatív Stáb szeptember 9-én elektronikusan hozott határozatot a maszkhasználatra vonatkozóan, tekintettel a koronavírus hazánkban is megjelent delta-variánsának sokszoros fertőzőképességére, a járványügyi adatok mérsékelt emelkedésére, illetve a tanévkezdés tapasztalataira.

A maszkhasználat szabályait 2021. szeptember 13. napjától visszavonásig a következőképpen határozták meg:

1. Az egyetem területén kötelező a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata az alábbi esetekben:

  • a Klinikai Központ területén a vonatkozó jogszabályi és belső utasítások szerinti módon,
  • a zárt térben tartott, jelenléti foglalkozások (pl. előadás, szeminárium, gyakorlati óra) során, kivéve az előadást tartó személyt,
  • a személyes jelenléttel megvalósuló ügyintézés során,
  • a személyes jelenlét mellett, zárt térben tartott értekezletek, testületi ülések során, amennyiben nem biztosítható a biztonságos távolságtartás és/vagy a helyiség megfelelő szellőztetése.

2. Nem kötelező, ugyanakkor erősen ajánlott a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata a közösségi terekben, a közlekedő folyosókon, a kollégiumban, az irodákban, illetve a zárt térben tartott rendezvényeken.

3. Orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil, vagy más anyagból készült maszkot bárki jogosult használni, és a maszkhasználat senki számára sem tiltható meg.

A határozat nem vonatkozik az egyetem fenntartásában álló köznevelési intézményekre, ahol az EMMI ágazati iránymutatásainak megfelelően rendezett a kérdés.

PTE OPERATÍV STÁB HATÁROZATA:

PTE Operatív Stáb 2021. szeptember 9-ai határozata

Fotó:

pixabay.com

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!