InSimu Diagnosztikai Online Verseny (2021. október 1., 15.30)

2021. szeptember 10.

Az Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudomány Kara és az InSimu közös online diagnosztikai versennyel indítja a tanévet 2021. október elsején, amelyen 2-3 fős hallgatói csapatok mérhetik össze diagnosztikai készségeiket az InSimu platform virtuális betegein.

A kar 2020. március óta biztosítja az InSimu Virtuális Betegszimulátor több mint 7400 klinikai esetéhez való hozzáférést a kar hallgatói és oktatói számára ingyenesen. Az interaktív oktatási platform célja, hogy kiegészítse a jelenléti oktatást a biztonságos, virtuális környezetben szerzett tapasztalattal. Az egyetem hallgatói már több mint 9000 virtuális beteget diagnosztizáltak sikeresen.

A rendszeres gyakorlási lehetőségen túl a pécsi orvoskar és az InSimu október 1-jén, pénteken, 15:30-kor egy izgalmas online diagnosztikai versenyre hívja az orvostanhallgatókat és az oktatókat. A verseny remek lehetőséget teremt arra, hogy a hallgatók játékos környezetben tegyék próbára klinikai ismereteiket, diagnosztikus gondolkodásukat és csapattársaikkal együtt gyakorolják a hatékony klinikai problémamegoldást.

A versenyzők feladata 5 virtuális beteg diagnosztizálása a bizonyítékon alapuló diagnosztikus útvonal megtalálásával, idő és költséghatékony módon. A verseny izgalmát a 40 perces időkorlát is garantálja. Ennyi idő áll majd a hallgatók rendelkezésére, hogy döntsenek a szükséges klinikai tesztekről, kiértékeljék az eredményeket, és felállítsák a helyes diagnózist. A legjobban teljesítő csapatokat a Kar értékes nyereményekkel díjazza.

“Az Általános Orvostudományi Kar kiemelt célja, hogy támogassa hallgatóit a klinikai tapasztalat gazdagításában 21. századi, innovatív oktatási megoldások révén. Az InSimu virtuális betegei a hallgatók számára jó lehetőséget teremtenek a diagnosztikai készségek biztonságos, önálló gyakorlására. Az oktatók számára pedig olyan oktatási segédeszközt nyújt a platform, amellyel személyre szabott, esetorientált képzést vagy kiegészítő képzést tudnak biztosítani.

A diagnosztikai verseny kiváló alkalom arra, hogy a hallgatók egymást ösztönözve, csapatokban, egymástól tanulva fejlesszék diagnosztikai készségeiket, mi pedig oktatóként mélyebb betekintést nyerjünk az InSimu virtuális betegek által nyújtott oktatásfejlesztési lehetőségekbe” – fogalmazott a diagnosztikai verseny kapcsán dr. Czopf László oktatási dékánhelyettes.

Kiket várunk a versenyre?

Szeretettel várjuk valamennyi évfolyam és program (magyar, angol és német) orvostanhallgatóit és oktatóit. Amíg a hallgatói csapatok az eseteken dolgoznak a Zoom break-out roomokban, az oktatók számára is lehetőséget biztosítunk, hogy megvitassák az eseteket és kérdéseket tegyenek fel az InSimu használatával kapcsolatban.

Időpont és helyszín: 2021. október 1., péntek 15:30 / ZOOM meeting

Az esemény részletes programja:

  1. Prof. Dr. Reglődi Dóra tudományos dékánhelyettes köszöntője
  2. Az InSimu platform és verseny szabályainak ismertetése
  3. Diagnosztikai Verseny a hallgatóknak / Szakmai beszélgetés oktatóknak
  4. Eredményhirdetés

További információ és jelentkezés a versenyre az alábbi linken:

https://pages.insimu.com/university-of-pecs-insimu-diagnostic-competition/

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!